Depresyon iyi bir şeydir. Bir guncelleme gibi duusnebilirsiniz. Guncellemeyi ne kadar gec yüklerseniz sisteminiz o kadar performanssiz çalışır ve hataların çözümünü bilemezsiniz.
Bu bir değişim sürecidir. Beyin artık bu sorunlara doyar ve yeter artik sistem kasıyor guncelleme lazim diyip sizi bir bunalıma sokuyor.
Bunun çözümü kendinizi serbest bırakıp guncellemeyi alın. Direnirseniz bu surec sizi zorlar. Bu süreç birden fazla çıkmaz yolun kavşağında gibi hissettirir. Dönüp dolaşıp aynı yere gelirsiniz.
Sigara gibi seylerden uzak durun. Arastirmalara gore sigara icenlerin depresyona girme olasılığı fazladır. Suanda muhtemelen kafanda sorunlar var veya yok bunlar geçecek sürece inan. Kafanda ne kadar buyutursen o kadar zorlanirsin.
Aglamamak icin kendini tutma. Agla ve durumu düşün. Bana noldu diye düşünme. Tamamen normal bir surec bu. Biraz saçma olacak ama depresyonunda keyfini cikart. Gecmise baktigimizda en rahat mutlu animizda bile bizi kaygilandiran bir sey vardi ama gelecekte bunu mukemmel bir an gibi hissederiz ve ozleriz.
Not: bu yazdiklarima dogru demiyorum. Yanlista demiyorum. Tamamen kendi dusuncelerimdir.