Yok hocam yanlış anlamışsınız, benim istediğim dış ip adresimin değişmesi. Aslında çözümde sunmuşsunuz, tailscale resmen bu işler içinmiş

Digitalocean dan basit bir vps açtım, yönergeleri izleyerek exit node özelliğini aktif ettim. Evdeki pc yi vps e bağladım ve dış ip adresim vps ip adresi oldu. Bir nevi istediğime ulaştım. Ancak bunda da şöyle bir sorun oldu;
- VPS dış ip adresi aldıktan sonra ssh den cihaza ulaşamıyorum ve ping atınca bile pinglemiyor. Proxmox ile sanallaştırma yaptığım için, proxmox üzerinden makinaya ulaşıp tailscale down ederek tekrar ulaşabildim.
- Tailscale bağlı iken makina reboot bile yapılsa anında bağlanıyor bu çok güzel, fakat kendi pc me ping atamama ve ulaşamama problem oldu. Bunu nasıl çözerim diye araştırma yapıyordum. Bu yüzden buraya dönüş yapmamıştım.
Bu konuda bilginiz varmı ? Ayrıca farklı yöntemler varsa denemeye hazırım
Not: Zerotier de exit node özelliği sanırım yoktur ya da ben yapamadım.
Detaylı yazmak istedim, günün birinde başka arkadaşa rehber olabilir.
Evet yanlış anladım kusura bakma. ZeroTier da da var exit node özelliği ama karışık. TailScale de kullanabilirsin, hangisi hoşuna gittiyse.
Şimdi burada anlamadığım nokta hangi cihaza erişemiyorsun? Host pc ye mi yoksa proxmox containerlarına mı?
Her hangi bir cihaza erişim sağlayabilmen için hepsinin de aynı network de olması gerekiyor. Ve tailscale ip lerini kullanman lazım.