NonLife adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bol kazançlar dilerim.

Trendyol karşıtıyım. İstatistikleri inceledim. Ekstra bir şey yok diyebilirim. Mayıs ayını inceledim.

197.000₺ zorlu kargo dayatmasına ödemişsiniz. Geri iade kargosu dahil.

107.000₺ komisyon ödemişsiniz.

785.000₺ toplam satışın, 304.000₺ komisyon ve kargoya gitmiş. 135.000₺ civarı KDV var. 440.000₺ yapıyor. Buna ürün maliyetini eklediğinizde size söylediğiniz kar marjina göre 250.000₺ civarı kalıyor.

Başarılı 30 gün içinde 2435 kargo çıkılmış.
Komisyon ve kargo ücretleri 304.000₺ yani sizin bu çıktığınız kargoların %38 kısmı Trendyol'a gitmiş. 2435 kargonun %38 kısmı 925 kargo yapar. Geriye 1510 kargo sizin cebinize kalan siparişler oluyor.

1510 kargo demek kendi işletme sitenizden günlük çıkacak olduğunuz 50 kargoya isabet eder. Eğer pazaryerinde ortalama günlük 80 kargo çıkışı alabiliyorsanız, kendi sitenizde 50 kargo çıkışı neden olmasın. Aradaki ekstra zaman ve paketleme maliyetleri cebinize kalır.

Sen beni boşver
Bol bereketli ticaretiniz olsun.
İnşallah daha fazlasını kazanmanız nasip olur.
Siz de benim gibi hesap manyağı çıktınız hocam, ben de sürekli bir şeyler hesaplarım. Ayriyeten 6 yıldır faal olarak kendi sitemden de kapıda ödemeli satış yapmaktayım hali hazırda. Temenniniz için çok teşekkür ederim, çalışan herkese nasip olur inşallah, motivasyon olarak değil, ciddi anlamda diyorum, "pes etmek kolay, kendimizi biraz daha zorlayalım, çabalayalım, elbet ekmeğini yiyecek bir sonuç alırız".