EmreKRMN adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle teşekkürler hocam.
Her zaman aklımda şöyle yapmasaydım böyle yapmasaydım gibi düşünceler dolaşıp duruyor.
Bu süreçte de hatayı sürekli kendime buluyorum. Keşke böyle birisi olmasaydım, keşke karışmasaydım, keşke kısıtlamasaydım sonuçta onunda arkadaşları vardı gibi düşünüp duruyorum.
1 yıldır sosyal medya da paylaşım atıyorum ve her paylaşımım da zaten alkol içerikli ki her gün içen birisi haline gelmiştim ta ki 2 haftaya kadar. 2 haftadır içmeyi bıraktım.
Tepelerden inmiyorum. Kamp sandalyemle herhangi bir tepeye çıkıp boş boş oturuyorum ve sürekli aklımda "keşke böyle olmasaydı, onunda arkadaşları vardı ve keşke karışmasaydım, kısıtlamasaydım" diye düşünüyorum. Aslında düşünmekten duramıyorum diyebilirim.
Kafam boşken tepeye çıkıyorum ya da aracımla turlarken her şey bir anda geliyor ve sil baştan düşünmeye başlıyorum.

Arkadaşlarım bile bıktı benden diyebilirim. Bütün kavgalarımızı bilen, yanımda olan ve her zaman beni dinleyen arkadaşım bile "Emre, suç sende değil ve kendini suçlamayı bırak. Ben her şeyi biliyorum, gördüm ve duydum. Sende suç yok, senin sinir olacağın hareketleri yapmasaydı sen böyle olmazdın" demesine rağmen tüm suçu kendimde buluyorum.
Geçen şöyle bir şey yazmıştım hocam: https://www.r10.net/off-topic/414217...post1087662217

Naçizane tavsiyem bir doktora görünün, öyle terapi almanıza falan gerek yoktur muhtemelen, Lustral gibi giriş seviye bir antidepresan reçete eder doktor, onu birkaç ay kullanın, bu obsesyonun (sürekli düşünmenin) geçtiğini göreceksiniz. Tedavisi çok basit, ama bunu ertelerseniz eğer başta ne kendinize ne de hayatınızdaki değerli insanlara, belki size iyi gelebilecek ama şu halinizle takatiniz olmadığı için es geçtiğiniz kadınlara odaklanamazsınız. Kendinize haksızlık etmeyin yani. Hayat devam ediyor, ama bunu içselleştirmeden yol katetmek çok zor gerçekten.