Dixon adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Onlarca kirada evimiz var, kiracılarla uğraşmak gerçekten büyük bir dert bunu sizin için söylemiyorum ama 10 tanede 2-3 tanesi sorunsuz diyebilirim. Gerçekten kirasını düzenli ödeyen, bize sorun çıkarmayan adamı 5.000 TL'ye oturturken aynı binada 9.000 TL'ye, 12.000 TL'ye oturttuğumuz adamlarda var. Kimine göre bu saçma ve karaktersizce gelebilir ama insanlara anladığı dilden bu şekilde cevap verebiliyoruz.

4 yıldır kirasını hiçbir zaman zamanında ödemeyen üstelik 3-4 ay erteleyen, evde vandallık yapıp gürültü, patırtı ve komşuları sürekli rahatsız eden, mutfak dolabına zarar verip en az 50K masraf açan adamın kirası 12.000 TL, işine gelmiyorsa çık dediğimde çıkmıyorsa zorla çıkartırım.

2 yıldır kirasını hiçbir zaman aksatmayan hatta memleketine gittiği zamanlarda 2-3 ayını peşin ödeyen, komşuların evde birinin oturduğundan bile haberdar olmadığı, kombi bozulduğunda servisi çağırıp bizi uğraştırmayıp kendi tamir ettiren adamın kirası 5.000 TL

Şundan söylüyorum eğer kiranızı zamanında ödüyorsanız ve oturduğunuz binada diğer sakinlere sorunlar çıkarmıyor, eve masraf açmıyorsanız, ben ev sahibinizin yerinde olayım kiranızı 7.500 TL yapardım. Bazıları oturduğunuz eve 15.000 TL değil 30.000 TL bile verse, eğer iyi bir kiracıysanız sizin ödeyeceğiniz 7.500 TL daha iyidir. Çünkü öyle şeylerle karşılaştık ki anlatılmaz yaşanır.
makul haklı bir yaklaşım, evimi kiraya vermeyi düşünüyorum, inanın piyasasından düşüğe vermeye razıyım, tahliye taahütnamesi vs hiç bi şartım yok, depozito bile istemicem, tek isteğim sessiz olması, alt kata üst kata rahatsızlık vermemesi, gününde ödemesi, kırıp dökmemesi vallahi billahi tefe tüfeye razıyım adam gibi kiracı arıyorum eski ev sahiplerini arayıp referans verebilecek, aksatmadığını taahüd edebilecek. inanın kırıp dökecek zarar verecek korkusuna kiraya vermek istemiyorum çok çeken arkadaşlarım var, hatta bitanesi şuan davalık kiracısıyla çıkmadan lavaboya torbalarca çimento döküp sifonu çekmiş, açtığı masrafa şok olursunuz.