eleman kıtlığı nedir birader benmi yalnış okudum diye 2 kere okudum

a haberde mi gördün ?
konuya gelecek olursak;
Arkadaş bunu sormana gerek yok hırsızlık yapmadıysan direk iş mahkemesine başvur hakkını alırsın.....
ama
'' ya şu 2 tane çikolatayı alayım akşam evde maçı izlerken yerim.. '' dediysen sıkıntı

her türlü sen haksızsın ve kaybedersin.
Dostum arkadaş doğru diyor,
Nitelikli eleman kıtlığı var diyelim olay tatlıya bağlansın. Birbirmizi kırmaya gerek yok.
Nitelik kalifiye kısmında ciddi anlamda gerideyiz hem de on yıllardır.Bunun en başlıca sebebi eğitim sistemindeki hatalar.
200 den fazla üniversite var arz talep dengesine bakılmadan insanlar okumaya zorlanıyor ve mezun olanların çoğu okuduğu bölüm harici çalışmak zorunda kalıyor.
Niteliği olan lise yada üniversite mezunu çalışan iş bulamayınca niteliği olmayan X sektöre ara eleman olarak giriyor bu sefer o işte acemi oluyor memnun kalmıyor ve iş değiştiriyor.
Bu memnuniyetsizliğe bir de maaş adaletsizliği eklenince memnuniyetsizlik oluyor. Tabi nitelikli çalışan kısmında da maaş adaletsizliği söz konusu. Çalışan eğitimi aldığı işte düşük maaşa çalışmak zorunda kalıyor bu sefer ben bunun için mi okudum diyor çalışmam daha iyi diyor.
bu durum en az on sene daha böyle gidecek gibi görünüyor.