AndroiDeveloper adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
o zaman sonuna şunu koyarak istediğin her şeyi yapabilirsin "Arap kültüründense kendi kültürlerini korumak"
ve böylece anlıyoruz ki dünyadaki en iyi ülke kuzey kore

hepsi birer pislik tıpkı bizdeki 28 şubatçıların vs olduğu gibi. din ve dinine göre yaşamak evrensel bir haktır. saçma sapan cümlelerle insanların elinden bunu alamazsın.
benim anlamadığım ortadaki iki yüzlülük
mesela bizde laiklik adı altında yapılanlarla iranda şeriat adı altında yapılanlar farksız.
burdakiler kendilerince doğru olduğuna inanıp türbanı yasakladı, irandakiler de zorunlu yaptı

aynı zihniyet,aynı saçmalık
bu yasağı koyanlar da savunanlarda insanlık suçu işliyor. ve onları insan olarak bile görmüyorum.
Mesajımın başında belirttim zaten her türlüsüne karşıyım diye. Laiklik adı altında yapılanlar elbette tartışılabilir. Kanımca yanlıştır. Ancak bahsettiğiniz olaylar sonrasında, mağduriyetle güç kazanan görüşleri es geçmemeniz gerekir. Bknz. 15 Temmuzcular. Mesela "Nas ile Düzenlenen Ekonomi" sonuçları. Canlı kanlı gördüğümüz durumlar bunlar. Yine de dediğim gibi tartışmaya, düzenlenmeye açık bir konudur. Nitekim öyle de yapılıyor. Ancak şeriat konusunda söylediklerinizi tekrar düşünmenizi tavsiye ediyorum. Nûr Suresi 31. ayette açıkça kadınların nasıl örtünmeleri gerektiğiyle ilgili bilgi verilmiştir. Herhangi bir opsiyon sunulmamıştır. Ee malum durum böyleyken şeriatın opsiyon sunması beklenemez. Haa şeriat doğru bir yönetim şekli midir? Bak bu sonuna kadar tartışılır işte. Ama şeriat adı altında baş örtüsü zorunlu kılmak İslam açısından yanlış değildir. İslam çerçevesinden çıkarsak tartışılabilir ve kanımca yanlıştır elbette. Saygılarımla.