moosy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam para şuan hesapta duruyordu mevduat gelirinde aylık 8-10 gelir geliyordu bunun yerine araba almak daha mantıklı sanırım.
seneye bu aylarda satmam gerekicek.
inşallah pişman olmam siz olsanız alır mıydınız benim yerimde
550 ye aldıgım aracı en kötü 500 e satmam gerekir fazla zarar etmesem sıkıntı olmucak

Senelik 90.000 tl (min faiz) +250.000 = 340.000 tl hesabınızda para olacak seneye.
Kredi çekeceksiniz. 250.000'e en basitinden 400 bandında ödeyeceksiniz. Aldığınız 500'binlik araç size 740'bin'e patlıyor. (kredi + faizi + mevduat geliri kayıbı) Seneye fiyatlar bu kadar artacak mı onu bilemiyorum.
Ben ilk arabam diye bu işe girdim, sizin 1 aracınız mevcut 2. aracı almak için giriyorsunuz sanırım. Bu bana zararlı geldi. Ki alacağınız arabanın bi servis gideri olacak ilk sene içinde. Belki zincir sesi gelecek belki turbo üfleyecek yani bilemiyorsun arabayı ne masraf çıkaracak. Çıkarmasa bile 2 kere bakıma gitmesi lazım 1 sene içinde. Bakım maliyetleri de ortada en basitinden 3-5k. Muayene + vergi desen 10'a tamamlarsın. Yani parayı tl'de tutmak biraz daha mantıklı şuan. Dolar yerinde sayıyor kaç aydır. Bilemedim diğer arkadaşlar ne der ama ben girmezdim bir arabam varsa.