looktr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bugün ülkede islam dini maalesef sünni mezhepçi ata dini yaşayan ruhban kesiminin elinde oyuncak olmuş durumda. Dib ile alakalı kişi ve kurumların en az %90ı hadislere tapıyor. Hadislerin birçoğu da peygambere ve 4 halifeye hakaret ve iftira içeriyor.
Böyle bir açmazın içinde yetişen bizim dindar kesim maalesef cahil bırakılmış durumda. Ne kadar eğitim alsa da aklı mantığı Kuranı devre dışı bırakmış sürüyle zombi içinde yaşıyoruz.

Hadisler akıl mantık ve Kuran süzgecinden geçirimediği sürece msülüman kesim cahil kalmaya devam edecek.

Fetö ve adnan oktar müslüman kesimde büyük bir kabul görüyordu. Bunlar suçüstü yapılmasaydı daha onlarca yıl milyonları etkilemeye devamedecekti. Bunların yerinde aynı işi yapan sayısız tarikat cemaat hoca var. Dini çarpıtıyorlar ve insanları kullanıyorlar.

Benim anlamadığım, laiklik 12 eylül ve 28 şubat süreçleri birçok kişiye darbe vurdu. Fetö ile adnan tüm bunlardan nası lsağ çıktı nasıl korundular?

Laiklik doğru uygulansaydı herşeynden önce devletin fetö ile adnan oktarı bitirmesi gerekmez miydi? Asıl sorulması gereken soru budur.
"Gerçek İslam bu değil." akımı diyorsunuz. Bana dünya üzerinde gerçek İslam'ı hakkıyla yaşayan bir ülke, topluluk örneği verebilir misiniz?

RauL adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
o döneme gore o kurallara gore zaten biz müslüman falan degiliz. işime geldigigbi degil mantıken düşündüm ben 4 4 lük bir müslüman degilimki zaten olamam yahu. 4 4 lük o dine gore müslüman olmaya kalksam şuan çarşıya gittigimde gözümü kapalı gezmem gerek.

kesik kesik saptırarak yazmışsın. ben bir ateyisin imam nikahı kıymasına kızmadım anlatamamışım. 12 yaşında bir çocuk kanuni nikah kıyamaz demi? nasıl evlendin diyorum dini nikah diyor. hani sen dinsizdin.
Düşüncenizi oluşturma şekliniz yanlış. İki hata var. Birincisi verdiğiniz örnekteki kişi, eleştirdiğiniz durumu onlu yaşlarının başında, çocukken yapmış anladığım kadarıyla. Yani bir insana "Sen 6 yaşındayken altına yapıyormuşsun" diyerek dalga geçmek kadar abesle iştikal bir durum. İkincisi Ateizm'i bir topluluk veya dini inanış gibi görüyorsunuz. Tam aksine böyle bir şey değildir. Ben İslam'a inanıyorum diyip alkol içen birisini benzeri şekilde eleştirebilirsiniz. Çünkü alkol içmek İslam dininde yasaktır, günahtır. Ancak Ateist için belirli bir topluluk veya kurallar bütünü yoktur. Ateizm 101 isimli kutsal ve tüm topluluğu bağlayıcı olan bir kitap veya wiki sayfası yoktur. Mesela; Türkiye'de birçok bayram namazı çıkışı bayramlaşan ateist vardır. Bu durum sosyoloji bilimiyle açıklanabilir. Altında işine geldiği gibi davranmak gibi art niyet yerine 80 yaşındaki anne, babasını üzmemek onlarla gereksiz tartışmalara girerek belki de kalp krizine kadar yol açarak hayatlarına sebep olmamak yatabilir. Ya da tekrardan dini bir inanış içine girmiş olabilir. Ateist bir kişi camide namaz kılmaya gidebilir, kiliside ayinlere katılabilir, kabilede ateşin etrafında dans edip, doğaya kurbanlar verebilir. Bunları yapan bir kişiyi Ateizm "katli vaciptir" diyerek hedef gösterip, öldürmek istemez. Ateizm tamamen özgür, kişiseldir. Herhangi bir kurallar bütününe bağlı değildir. Saygılarımla..