Dürüst olmak gerekirse headless CMS leri hiç kullanmadım. Her zaman gereksiz bir ücretlendirmeye tabii olduklarını düşündüm.
Wordpress'i headless olarak kullanmışlığım oldu. Kurgulaması biraz zahmetli olsa bile çok sık güncellenmeyen siteler için gayette başarılıydı. Fakat bu yapıyı wordpress'e uyguladığımızda yine bazı engelleri aşmak için ya ücret ödemek ya da biraz eski tarz web site özelliklerine dönüş yapmak gerekebiliyordu.
Elbette headless yapıları değişken yapılar ben, Arka planda tam korumaya ve indexe kapalı bir subdomainde kullanılan wordpress yönetim paneli, ön tarafta doğrudan static html sunulan bir yapıdan bahsediyorum.
Son bir not olarak söyle bir tecrübe aktarabilirim. Bunu gerçekten wordpress'e tam anlamıyla oturtmak zahmetli bir sürece dönüşebiliyor. O sebeple kullanış iyi olsa bile uygulama sürecine değmeyebiliyor.
Bir kaç blog projemde Wordpress'i bir REST API gibi kullandım hocam, az çok biliyorum. Fakat bu headless olayı biraz daha farklı kafa. Bu arada Strapi ücretsiz hocam kendi sunucunuzda deploy edecekseniz ve tamamen açık kaynak incelemenizi tavsiye ederim. Token bazlı auth işlemleri için bile altyapıyı sunuyor size, tek yapmanız gereken client tarafında gerekli sorgulamalar ile bunu entegre etmek.