lorxy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kararınıza saygı duyuyorum ancak şu satırlarda kurduğunuz hiç bir cümle olayı meşrulaştırmıyor.

Hava kirliliği, günümüzdeki gıdaların endüstriyel atık olması, besinlerin değersizliği gibi konularda zaten hemfikiriz, ama bunların konumuzla alakası olmadığını dile getiriyorum.

Özdeş bünyede özdeş şartlarda iki insanı ele alalım. İkiside aynı besleniyor, ikiside aynı gıdaları tüketiyor ve yaşam biçimleri aynı. Tek fark birinin sigara kullanması. Sigara kullanan öbürüne göre daha çok yorulacak, ikisi de kirli hava atmosferinde yaşamasına rağmen sigara içenin ciğerleri daha çabuk bitecek veya kansere yakalanacak, ikisi de günümüz gıdalarını tüketirken sigara içenin damarları daha hızlı tıkanacak.

Ölüm konusu bambaşka bir konu, bahsettiğiniz olay konumuzdan çok uzaklaşmış. Günde 10 paket sigara içen birisi ertesi gün yolunda yürüyorken tırın ezmesi sonucu da hayatını kaybedebilir.

Kış kıyafeti konusuna gelince demek istediğim şu. Hava -10 derece varsayalım ve dışarı çıkacaksın. Elinde bir hırka var birde tişört, ikisinden birini tercih etmek zorundasın. Eskimoğlar gibi bir bağışıklık yok ise hırka giyerek tişörte oranla çok daha az üşürsün ve soğuk algınlığı ihtimalin tişörte oranla çok daha düşük doğal olarak. Ama diyorsun ki hava zaten soğuk ikisinde de üşüyeceğim ben tişörtle çıkayım en iyisi. Anlatmak istediğim durum bu ama siz kavrayamamışsınız.

Bu ülkede maddi imkansızlık çeken sayısı dediğiniz gibi çok fazla, ama kendim de dahil sigaraya aylık 2-3 bin lira verip de gıda ihtiyaçlarını kısacak denyo sayısı çok fazla. Cebimdeki son param ile öğrencilik dönemlerinde yemek yemeyip sigara aldığım günleri bilirim. Bu bile bile kendine zarar vermek değil de nedir?

Öyle bir yazmışsınız ki istisnanın istisnasını kaleme almışsınız Hava kirliliğinden kanser olunmaz, kötü beslenmeden kanser olunmaz demiyorum. Bu tabiki bilimsel bir gerçek. Bu yaşantı biçimi bu kadar zarar verirken, bağımlı biçimde sigara içeyim de cinsel istikrarsızlığım, damar tıkanma ihtimalim, kanser riskim, erken yaşlanmam, nefes darlığım %20 artsın (örnek rakam) demek mantıklı mı?

Sağlıklı beslenemiyoruz diye hava kirli diye sigaraya devam edip %60'a düşen yaşam kalitesini %45'e mi düşürelim yani Saygılar.
Yazdıklarınıza katılıyorum bir itirazım yok. Sadece hayatımızdaki tek zehir sigara değildir diyorum. Evet büyük bir kısmını oluşturuyor ancak sağlıklı beslenme ve sağlıklı yaşam alışkanlığını da edinmemiz gerekiyor. Burada maddiyatta birlikte biraz tercih birazda bilinçte devreye giriyor. Mesela şehir dışında okuyan kardeşim -sigara/alkol tüketmiyor- geçen ay çok istediği bir ayakkabıyı alarak ögünlerinden kısmak zorunda kaldı. Çünkü burada bir şey yapabilmek için bazı şeylerden vazgeçmek gerekiyor Sigarayı bırakmak tek başına yeterli değil ve sigarayı bırakıp başka hiçbir şeye dikkat etmeyince sağlıklı bir ömre sahip olunamayabiliyor. Baya uzun bir konuşma oldu, arkadaşın da konusunu mahvetmiş olabiliriz. Umuyorum bizleri affeder. Sizlere ve sevdiklerinize sağlıklı ve yaşam kalitesi yüksek bir ömür diliyorum Umuyorum bizlerde bir gün bırakmayı ister ve başarabiliriz.

Selamlar, sevgiler.