Al ios geç yoksa tekrar samsung'u satıp tekrar almaya çalışacaksın (yaşandı.)
s24 ultra der tek geçerim bende alıcam yakın zamanda
Katlanan telefon almak gibi bir hata yapma sakın büyük pişman olursun
Senelerdir iOs kullanıyorum alıştım artık Android kullanmak çok zor geliyor. Bana göre açıkcası daha performanslı ve daha güvenli geliyor.
yillardir android kullanici olup sonrada direk ios 14 pro max gecen biri olarak malasef ki android zaman gectikce telefon yavasliyor ve guncelleme almamaya basliyor. iphone 6 kullanan bir abimden biliyorum gecen seneye kadar telefonla adam wpden mesajlasiyordu. (telefon elinde kayip dustugunden dolayi ekran kirildigindan artik yeni telefon alma vakti geldi diyip iphone 11 pro aldi. ) android guzel tatli geliyor baslarda memnun kaliyorsun ama zamanla malasef ki bu duygulari mutsuzluk yerini almaya basliyor.
Açıkça yazmaya çalışacağım. iPhone XR kullanıcısıydım, daha sonra s23 Ultra aldım ve kullanmaya başladım. 4 yıl kesintisiz iPhone kullandıktan sonra alışmak başlarda biraz sorun oldu fakat sorun samsung kaynaklı değil android kaynaklı oldu. Burada alışmaktan kastım, uygulama arayüzleri ve optimizasyonları (her daim iPhone için daha iyi hazırlanmış durumdalar, samsung'a geçtiğimde bu konuda büyük bir hayal kırıklığı yaşadım). Fakat bu konu dediğim gibi samsung değil android ve geliştirici kaynaklı.
* En belirgin fark diyebileceğim elde tutuş hissidir, iPhone daha tok ve sağlam cihazlar üretmekte bana kalırsa. Samsung'un özellikle ois dolayısıyla tıkırdaması beni çok rahatsız etmişti.
S23 ultra çok güzel bir cihaz iPhone'a göre eksiklik denilebilecek farkları neredeyse hiç yok. Pek çok konuda premium olduğunu da hissettirmeyi başarıyor. Fakat özellikle ekosistem gereksiniminden dolayı geri iPhone'a döndüm. S23 ultramı satmaya kıyamadım ve anneme verdim. Karar size ait fakat iOS 18 ile birlikte 15 pro ve altı cihazların alınmasının hatalı olacağını düşünüyorum.
İngilterede yaşayan bir arkadaşım Google Pixel 8 Pro kullanıyor. Fotoğraf ve kullanım olarak harika bir telefon. Kendime sipariş verdim. Size de öneririm. Türkiyede satışı yok maalesef.
apple ın telefonda ve pc de altenatifi yoktur benim gözümde.
Ben olsam gözüm kapalı Samsung seçerdim.
Bende Samsung s22 kullanıyorum. Gayet memnunum. Samsung serisi alınabilir
arkadaşlar sanırım ios ile devam edeceğim yoluma. yorumlarınız için çok teşekkür ederim. çünkü gerçekten iphone telefonun (5 sene önceki modeli bile olsa) yaşattığı premium hissiyata alıştım. bu yüzden android telefonlardaki kasmalar vs beni kullanırken huzursuz edecek biliyorum. ve gerçekten uygulamaların çoğu ios işletim sistemine göre hazırlanıyor. bu sebepten android fikrimden biraz uzaklaştım.
tabii yine de android alanında kalıplaşmış bi kullanıcı kitlesi var. ve android ios arasındaki rekabet ne kadar zaman geçerse geçsin hep sürecek. sadece şimdilik yine ios kazandı benim tarafımda. tekrardan yorumlarınız için çok teşekkür ederim. iyi forumlar arkadaşlar.