SinemBilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
"İsterse kafasına göre zam yapabilir" ve "dava açabilir" oksimoron olmuş.
Okuduğumuzu anlamak çok önemli bir detay.
Ev sahibi isterse zam yapabilir, kafasına göre de yapabilir evet, örneğin bir kiracı, 5-6 seneden fazladır aynı meskende yaşıyor olsun, kiracı %25 zammını sürekli dayatıp dursun, ev sahibi 5 seneden sonra kira tespit davası açabilir, dava max 1-2 sene sürer, 1-2 sene sonunda kiracıyı güzel bir süpriz bekler.
Veya bunların haricinde, ev sahibi kendini zeki zanneden kiracı için meskeni birine satabilir, eğer sattığı kişinin üstünde daire yoksa noterden tebligat çekip kiracıya birlikte el sallayabilirler, max 6-7 ay sürer, kiracı da paşa paşa kirayı ödemeye devam eder.Sonrasında güncel kira bedelinden yaşamaya devam eder yeni evinde.
Kiracıyı çıkarmak içinde, sıkıntıya sokmak içinde yöntem çok, emin olun yıllardır uğraşıyorum, tecrübeli olduğum içinde sıkıntı yaşamıyorum.
Çoğu ev sahibi emin olun benim legal yollarla denediğim yöntemleri bilmiyor, araştırmıyor çünkü, kulaktan dolma bilgilerle herkes iş yapmayı seviyor, ama mahkeme kulaktan dolma işlerle çalışmaz.
Kulaktan dolma bilgileri gören kiracılarda mutlu mesut devam edeceklerini zannediyor, ta ki mahkeme sürecine kadar.

Sevgiler