Selamlar, birkaç hafta önce bu konuyu yine açmıştım. Kafam çok karışık bu konuda. M1'ler biraz daha eski cihazlar olduğu için uzun ömürlülük bakımından düşündüğümüzde güncelleme konusu ile ilgili düşündürttü ancak bu düşünceyi de hala İntel'li maclerin bile güncelleme aldığını düşününce göz ardı edebildim. Ram konusunda aşırı zorlayacak renderlar alan, ağır programlar kullanan birisi olmadığım için M1 16 yerine M2 8 Ram mı tercih etsem diye düşünüyorum. M2 ile M1 arasında aşırı bir fark da yok aslında. Aşağı yukarı aynı performansı veriyorlar. Sadece yeni olduğu için M2 tercih etme isteği biraz daha ağır basıyor. Ne yapsam bilemedim...
Hocam çok basit aslında. Kullancağınız OS kaç gb ram yiyor sizce? En basitten şöyle hesaplıyalım.
Chrome+5 tab (youtube+5tab) 2GB RAM
Whatsapp veya benzerleri min 1 ila 4GB RAM
Şuan basit bir araştırmacı bilgisayarı modunda kullanımda bile 4 gb raminiz gitti. Sistem hiç bişe kullanmayacak mı? 4 gb sabit o götürüyor zaten. Şimdi eee RAM kalmadı dediğinizi duyar gibiyim... NMve burada ssd diskiniz swap modunda devreye girer makina ram ihtiyacını oradan çalmaya başlar buda uzun kullanımda diski yorar..
O yüzden 8gb modelleri sadece word kullanıyorum abi ben enter'a bile basmıyorum deseniz dahi ileriye dönük düşünen biriyseniz kesinlikle almayın.
Yaw hocam sorun degil kasarsa satar yeni model alırım diyorsanız hiç düşünmeden m2 8gb alabilirsiniz.
M2 max 32GB ram kullanımına bakın.. Video edit vs yok 1 proje açık + chrome'da 10 tab açık. 1 RDP sunucu açık 12 GB boşta.