berkancay adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
evimde 2 muhabbet, 1 papağanım var. kedilere köpeklere diğer tüm hayvanlara hastayım. ev müsait olsa köpek de beslerdim kesin. hatta sokakta aç kalsam ve elimde 1 dilim ekmek olsa, onun yarısını tereddüt etmem aç bi hayvana verebilirim. Lakin... 'üstünüz' kelimesi pek uygun değil ama, eğer bir masum çocuk, bi yaşlı, veya herhangi biri bu yüzden ölüyosa, ben bu kanunun arkasındayım. sosyal medyada gördüğümüz o 'onların da canı var' diye çirkefleşenlerin bana göre yüzde 90'ı, bu işten para yediği içindir. Herkes en az 8-10 defa karşılaşmıştır yaralı, aç bi hayvan için bağış toplayanlara, ilaç için para isteyenlere. peki gerçekten emin miyiz bu paraları onlara kullandığına? yeri geliyo 10bin 20bin tl'ler toplanıyo.

hem de direk uyutulmayacak. belli bi süre barınakta bekletilip sahiplenilmesi beklenecek. 'onlarla eşitiz' diyenlere 'sahiplen o zaman' dediğimizde, evim müsait değil diyor. ee hani eşittik? 2 odan varsa biri onun hakkı o zaman? her türlü alırsın eve... işlerine gelmiyor. Bir o kadar da siyasi sebepler var. mevcut hükümet dese ki hayvanlarla eşitiz, bu sefer bu kıyameti koparanlar bizi üstün görmeye başlayacak

gaziantep belediyesi bu işi büyük oranla çözmüş aslında uyutmadan. ama her belediyede bu imkan yok. benim tercihim uyutulmalılar. kısırlaştırma çözüm değil.
hocam sorum bu perspektiften degildi ama, o konuda da şeytanın avukatlığını yapayim.

şimdi deprem oluyor, e devletin buna gucu mu var?

hayvan sorunu oluyor, e devletin buna gucu mu var?

gocmen krizi patlayacak, devletin gucu mu var?

emekli olamiyor insanlar yaşa takiliyor, devletin o maaşa gucu mu var?

Issizlik almis basini, devletin gucu mu var...

tamam yok da niye yok hocam? bu sorunlar hersey güllük gulistanlikken 1 gunde cikmiyor ki? koca devlet, devlet dediğinin 3 gunluk degil 300 yillik politikaları olmaz mi?

biz neden her sorunda aynı senaryoyu yaşıyoruz. hiç hir konuda öngörü, planlama, tedbir yok. kacinilmaz son gelince de devlet napsin? suan tabi devlet napsin da, bir kere de napsin degil ne yapmış neden yapmamis diye sorsak bir zahmet?

sen mi cozeceksin ben mi cozecegim bu sorunu? ne demek devlet napsin?

yapan devlet nasıl yapıyor. bana son 20 yilda milyonlarca hayvan uyutmus bir ulke gosterin. kacak çürük evleri kendi eliyle vergi toplamak icin mesrulastirmis bir devlet gösterin...

vergiye gelince gayet her gelişmiş ülke kadar vergi veriyoruzneceden sorunlarda böyle abuk subuk muamele yiyoruz.

Bu kabullenis de toplumda oldugu surece, hicbirsey değişmez.

sokak hayvanlari konusunda, devletin gucu yok mecbur uyutulmali diyenlere mantiken hak verebilirim. ama bu zamana kadar nerdeydi devlet bu sorun büyümeden daha az maliyetle önünün kesilecegi yillarda neredeydi diye de sorarim.

soyliyim nerdeydi, nelerle meşguldü.. ya da neyse... banlanmak istemiyorum.

sadece şunu diyim, zahmet edip akademisyenlerini, bilim insanlarının dinleseydi böyle konularda, sorunlar buralara gelmeden çözülürdü. Salaga yat, is cigrindan cikinca da başka care yok? Hadi canım...