evimde 2 muhabbet, 1 papağanım var. kedilere köpeklere diğer tüm hayvanlara hastayım. ev müsait olsa köpek de beslerdim kesin. hatta sokakta aç kalsam ve elimde 1 dilim ekmek olsa, onun yarısını tereddüt etmem aç bi hayvana verebilirim. Lakin... 'üstünüz' kelimesi pek uygun değil ama, eğer bir masum çocuk, bi yaşlı, veya herhangi biri bu yüzden ölüyosa, ben bu kanunun arkasındayım. sosyal medyada gördüğümüz o 'onların da canı var' diye çirkefleşenlerin bana göre yüzde 90'ı, bu işten para yediği içindir. Herkes en az 8-10 defa karşılaşmıştır yaralı, aç bi hayvan için bağış toplayanlara, ilaç için para isteyenlere. peki gerçekten emin miyiz bu paraları onlara kullandığına? yeri geliyo 10bin 20bin tl'ler toplanıyo.
hem de direk uyutulmayacak. belli bi süre barınakta bekletilip sahiplenilmesi beklenecek. 'onlarla eşitiz' diyenlere 'sahiplen o zaman' dediğimizde, evim müsait değil diyor. ee hani eşittik? 2 odan varsa biri onun hakkı o zaman? her türlü alırsın eve... işlerine gelmiyor. Bir o kadar da siyasi sebepler var. mevcut hükümet dese ki hayvanlarla eşitiz, bu sefer bu kıyameti koparanlar bizi üstün görmeye başlayacak
gaziantep belediyesi bu işi büyük oranla çözmüş aslında uyutmadan. ama her belediyede bu imkan yok. benim tercihim uyutulmalılar. kısırlaştırma çözüm değil.