Egobusch adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İşletmelerin tamamı kâr üzerine kurulur. Ticarette kâr etmek amacıyla yapılır. R10'da bir kâr amacı güden ticari platform.

Bunun en basit mantığı; Instagram ve X gibi sosyal medya platformlarının reklam ve premium üyelikler ile kâr elde etmesi.

Instagram reklamlarına dayalı bir iş sahibiyim ve Instagram'a haftalık ödediğimiz reklam ücreti 40-50K aralığında. Haftada 60-70 satış yapabilmek için ben bu parayı ödüyorum. Ama reklam almadığım taktirde, 1 tane bile müşteriyi çekemiyorum. Ama R10, öğrenci statüsü taşıyan insanları da düşünerek normal üyelere ticaret yapma hakkı tanıyor. Yani sosyal medyalara göre aslında kullanıcılarına çok daha fazlasını hiçbir şey almadan veriyor. Bence premium üyelikler ile normal üyelikler arasında ki denge gayet yerinde.

İşini iyi yaparsan, yıllık kurumsal plus üyeliğin ücreti sadece 25.000 TL. Bu rakamlar aktif ticaret yapan insanlar için hiçbir şey, biz haftalık bunun iki katını ödüyoruz. Bir kere 25.000 TL ödüyorsun, 1 sene boyunca günde 12 defa sadece bir konudan reklam yapma hakkı elde ediyorsun.

Yıllık sadece 1 konunun öne çıkarılması yani reklam desteği tam 4.380 defa. Ve bu kurumsal plus üyelerin pek çoğu 20-30 farklı ticari konuya sahip.

Bir asgari ücretin 3-5 fazlasıyla işlek caddeden 1 yıllık mağaza kiralamak. Bence değerlendirilmesi gereken fırsat budur. @Coşkun Çetin; bu forumda ticari dengeleri tamamen kullanıcıların lehine olacak şekilde kurdu ve bunu devam ettiriyor. Şu örneği hiçbir sosyal medya platformlarında ki reklam seçeneklerinde göremezsiniz.
OktayDurak adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yorum yapanların hiçbiri premium üye değil ama kendi siteleri gibi savunmuşlar 😁

Konu sahibine hak veriyorum, 4 gün çok fazla ancak yapacak bişey yok maalesef.
@Egobusch; hocamın anlatışıyla onlara da hak verdim ama 4 günde fazlasıyla uzun bir süre en azından bu süre kısaltırsa daha dengeli olur diye düşünüyorum.