Ne alakası var? Savaşta mıyız? Yada yeni bir ülke kurulduda fedakarlık mı yapıyoruz? Bırakın manüfüle etmeyi lütfen.
Çalışan kesimin çalışıp kazandığında cebine giren paradan en temel ihtiyaclarını bile karşılayamaz hale gelmiş.
Ülkede devletin verilerine göre 7 milyon asgari ücretli çalışan var. Asgari ücret kalifiye olmayan işçiye verilirya hani bi üllkede 7 milyon kalifiye olmamış işçi olur mu? Bu 7 milyon insan 17 bintl ile suan bu pahalılıkta hayatta kalmaya çalışıyor. Et mi alsın, sütmü alsın, kira mı ödesin, ayakkabı mı alsın, ayağına çorap, neticesine don mu alsın?
Ama yok size gör bu 7 milyon insan kirada da oturmasın gitsin sehire 60 km uzakta boş bir araziye çadır mı kursun? Ayda bir de olsa boğazından et, balık, peynir, yumurta geçmesin mi? Soğuktan koruyacak kıslık bir ayakkabı mont almasın mı? Bunları alamaycak hale gelmiş halk ses çıkarınca şımarık mı oluyor?
Çok yanlış okumuşsunuz önceki mesajlarımı. Ben aksine halkın sessizlik içerisinde olmasından, tamamen karamsarlık ve suskunluğa kapanmasından şikayetçiyim.
Benim halkın refah ve zenginlik içerisinde olduğuna dair de bir iddiam yok. Ben diyorum ki bu kadar ölü olmayalım. Almanlar 18 de yenildi, 45 te tekrar şahlanıp bütün avrupayı aldı rusyaya girdi. Tekrar yenildi tekrar ayaklandı. Biz hala...
10 tane muhalif gençten kaç tanesi muhalefet adına faydalı bir iş yapıyor?
Siz beni telefonunu çıkar diyen dayılardan sandınız sanırım. Benim anlatmaya çalıştığım şey toplumun vazgeçmiş olması. Ruh gibi dolaşması. Attığım videoya ne alaka diyorsunuz. Kurtuluş savaşında bile millet bu kararlılıktaydı, bugün dediğiniz gibi savaş bile yok ama toplum emekli asker gibi.
Neyse.