Tarikkaya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yaklaşık 2 haftadır 5 kg’lik dumbell’larla full body çalışıyorum, 2 günde bir antrenman yapıyorum, 85 kg, 188 cm boyum var, kilo hacmine göre hesap yapınca günlük 85x1.6 gram proteinden hesaplarsak günlük 136 gram protein almam gerekiyor, yüksek proteinli süt(26gr) içip günlük 2 yumurta yesem (fazlasını yiyemiyorum) ve peynir + yoğurt tüketsem bile bu sayıya yaklaşamıyorum, benim hesabımda da mı sorun var ? Bu miktar fazla değil mi sizce de? Toz kullanmadan kolayca ulaşabilmenin yolu var mı? Herkes nasıl yapıyor merak ediyorum

Yağsız kas kütlesi x1.5 Gr protein almalısın. Profesyonel bir şekilde yapmayacaksan fazlası gerekli değil. X2 ye kadar çıkabilirsin. Ha fark nedir, az protein alırsan yavaş gelişir kasların recovery daha ağır olur, ama yine gelişir.

100 Gr protein almalisin yani ortalama. Başlangıç için kafi.

1 simit 1 tam ekmek 100 Gr dana eti 100gr hindi eti bı kase yoğurt yedim bugün 70 kabaca gelir yani.
Fatsecret indir yediklerini yaz takibi kolay olur.
45 -45 90 TL et ekmek simit toplam 110 TL
Aylık ortalama 3.5 4 bin tutar.

En ucuz protein kaynağı yumurta. + Whey. Hardline porsiyonunda 30gr p. 25tl ye geliyor bu rakam tavuk etinde aynı kırmızı ette X2 civarı.

Özelden yaz aklına takılan olursa yardımci olurum