Bundan aşağı yukarı bir yıl önce 2004 model renault laguna 2 aracımı o dönemki mali durumlar yüzünden satmak zorunda kaldım. O gün bugündür minik minik para biriktiriyorum tekrar alabilmek için. Hala biriktirmem gerek hala yolum var ama ne zaman malum sarı sitedeki ilanları incelesem ülkemin insanına lanet okumadan edemiyorum.

Nerdeyse bütün ilanlar yanlış yada yanıltıcı bilgi dolu. Adam başlığa memurdan tertemiz yazmış.. Aracın açıklamalarına yok tüm ağır bakımları yapıldı yok şu yok bu yazmış. Ama ağır hasar kaydı olduğundan hiç bahsetmemiş. Resimlerin arasına tramer kaydını eklemiş eğer okursan görüyorsun ama es kaza dikkat etmedin geçmiş olsun.. Sonra aracın yanında yada experde anlarsan bile kardeşim ilanda reismlerde vardı diyecek. Olaki experde de anlamadılar çakacak sana ağır hasarlı aracı temiz diye. Ki hepimiz biliyoruz ki Türkiye'de experlere de güven olmuyor. Paşalar dünya para alıyor ama hata yaptıklarında hiçbir hukuki sonucu olmuyor.

Nerdeyse tüm ikinci el ilanlarında gizlenmeye çalışan kusurlar var. Zaten ülkemizin klasiği bel altı boyalı Allah'ın emri.. Arkadaşlar bilmeyenler için söyleyeyim "bel altı boyalı" demek tavan hariç komple boyalı demekle pratikte aynı şey.. Yani takla mı atmıştır, sele mi kapılmıştır belli olmaz. Fakat temiz olmayacağı nerdeyse kesindir. Ki zaten gerçekten birazcık temizse araba ederinin kat kat üstünde fiyat yazmışlardır. Örneğin bir Laguna 3 gördüm.. Yani nerydeyse 20 yaşında bir araçtan bahsediyorum.. Birazcık temiz diye 750 bin lira yazmış adam.. Hangi gerzek alacak o arabayı o fiyata bilmiyorum.. Ya da o fiyatı verecek adam niye 20 yaşında Laguna 3 alsın. Tamam güzel araba ama o kadar da değil yani

Şahse arabayı sürmekten öteye çok arabadan anlamam.. İlk arabamı aldığımda da baya germişti bu tokatlanma korkusu beni ama şansa düzgün bir araç alabilmeyi başarmıştım.

Galiba Türkiye'de %100 güvenli, temiz, yada en azından kusurunun ne olduğunu bilerek araba almak mümkün değil. En iyi ihtimalle yanında bir karborta boyacı bir motorcu bir elektrikçi ile gitmek gerek arabaya bakmaya

Ya da gücün varsa sıfır almak.. Ki sıfır aldığı aracın bile ayıplı çıktığı tonlarca örnek var..

Ülkede tutan tuttuğunu öpüyor sonra ağızlarını açınca din, iman gitmiyorlar mı ona çıldırıyorum işte.