Merhaba, sabah bir konu gördüm, bir hocamız kartını e-ticaret web sitelerinde kendisi sağlamadığı halde harcamalar olduğunu dair konu açtı. Şimdi birazdan duyacaklarınız pek hoşunuza gitmeyebilir, en güvendiğiniz firmalarda bile 3D Yok.
Olası bir durumda kartınızda harcama yapmadan harcanma bildirimleri geliyorsa korkmayın kuruşu kuruşuna iade alıcaksanız. ilk yapmanız gereken faaliyet mobil bankacılık uygulamalarında internet ödemelerini kapatın. Bu sayede kartınız artık internet ortamında ne yapılırsa yapılsın ne bir by-pass nede bir 3D istemeyen bir web sitesinde harcanabilir. Ardından sakin olun en önemlisi bu. Gülmeyi unutmayın

Ardından bankanızı arayıp kayıp-çalıntı kart kısmından müşteri temsilcisine bağlanıp ardından form doldurun. 1-7 iş günü içerisinde kartınızda isterse 100.0000₺ harcansın, kuruşu kuruşuna iade alıcaksınız.
Peki bunu nasıl yapıyorlar?
Evet geldik en önemli konuya. Son 1 yıl içinde sigorta veya ekspertiz herhangi bir kuruma kart bilgilerinizi girdiğinizde aslında bildiğiniz hackerların eline veriyorsunuz kartınızı. Sigorta firmalarına genelde aracıma sigorta/eksper yaptırmak istiyorum, bilgileri PDF olarak iletiyorum şeklinde PDF Ratı kurarlar. Sigorta/eksper markası hiçbir durumdan haberi olmaz. PDFyi o kadar profesyonelce yapıyorlar ki defender bile rat olduğunu bilemiyor. Ardından girdiğiniz kart bilgileri, TC, Özel bilgiler kısaca komple sizlere ulaşıyorlar.
3D olmayan Web Siteleri
Apple(son model iPhone 15 pro alsanız bile 3D istemiyor, yeterki limitiniz yeterli olsun.)
Trendyol(Trendyol 3D istiyor demeyin. 5₺ lik bir ürünle başlıyorlar ardından yükselterek 1.000₺ değerinde bile satın alım yapıyolar)
Dolap(2.000₺ altına ne alırsanız anlık çekiyor paranızı)
Defacto(yani sözün bittiği yer 20.000₺ lik giyimde bile 3D atmayan bir firma)
Puma
Nike
Steam
.
.
.
Nasıl Korunursunuz?
Kartınızı internet harcamalarına kapatın. Sigorta ve eksper markalarına kartınızı verdiğinizde ayda 1 kere kart değişikliği yapın. Ratlar maks son 1 yılı görebiliyor.
herhangi bir durumda bana ulaşıp destek alabilirsiniz.
iyi forumlar