dostlar selam

A kişisi lokal bir piyasada is yapmak icin şirket kurar. Is kovalamaya başlar.

Es dost çevresinden tanıdığı ve o an işsiz olan fakat çevresi oldugunu söyleyen B kişisi lojistik ve müşteri bağlamak icin işe ortak olur. (Resmi değil sözlü, kar payına dayanan bir ortaklıktır hala tüm resmi haklar ve sorumluluklar A kişisindedir)

Maddi olarak herseyi A kişisi karşılar. B kişisinin girişime herhangi bir maddi katkısı yoktur.

Bir kaç iş kovalarlar fakat A kişisi B kisisinden randıman alamaz (Taahhüt ettigi şekilde ekip yönetimi ve organizasyon sağlayamadığı icin) ve A kişisi bu şekilde ilerleyemeyeceklerini bildirerek sözlü ortaklığı bitirir.

B kişisi emegim var vs der ve bir para talep eder, A kişisi B kisisinin öyle bir parayi haketmedigini düşünse de olumsuz bir durum yaşamamak adına bu parayı verir.

Daha sonra A kişisi işlere kendisi devam eder.

B kişisi tekrar piyasaya çıkar ve "benim tanistirdigim adamlarla is yapiyorsun ayıptır" diye sitem eder, sitemi biraz ileri boyuta taşır ve ahkam kesmeye kalkar. Sürekli telefonla taciz etmeye devam eder (sayemde para kazanıyorsun sen vs. diye)

A kişisi de şahısla yuzyuze bir görüşme yapar ve sözlü olarak sert bir şekilde B kişisine bir daha rahatsizlik vermemesi hususunda ayar çeker ve mesaji alan B kişisi konuyu kapatır. (şimdilik)

Bu durumda sizce kim haklı?

P.s : konu benle ilgili degil ama iki şahıs da çevremden. Ben A şahsını hakli buluyorum ama B şahsi da kendince kullanıldığını düşünüyor