eyefive5 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Onunda çözümü basit. Aşırı iade yapan kişiyi tespit edeceksin sistemde bir daha ürün aldırmayacaksin.yasaklayacaksin
Fisleyeceksin bir nevi
forumdaki arkadaşlardan yıllardır bu işin içinden birisi ile bi muhabbetde lafı geçmişti bu konunun aylar önce.kadının birisi resmen adama musallat olmuş,ürünlerini alıp kullanıp kullanıp iade ediyormuş sürekli.trendyola durumu anlatıyorum,sen haklısın diyorlar ama yine zorla iadeyi bana kabul ettiriyorlar diyordu.kadın gelip gidip hala sipariş geçiyor,iptal edemiyor tabi bide.daha sonra ne yaptı bilmiyorum ama en son trendyoldakilere telefonda küfrettim filan diyordu kadının niyeti ortada,ne yaptıgı ortada,göz göre göre satıcıya bunu yapmak hiç hoş degil.

Kem4l adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kullanıcının niyetini de satıcının niyetini de anlayacak bir sistem gerekli bu da imkansız. Çünkü kullanıcı kendi açısından haklı, haklı olmasa bile devletin verdiği saçma sapan bir hak var veya daha ucuzunu buluyor piyasada, mecbur iade ediyor.
Satıcı ürünü yolluyor örnek vereyim bir tane köpük tabancası, ben çocuklara ne zaman alsam hiç oynayamıyorlar bu oyuncakla 10 kere almışımdır belki hepsi de bozuldu, kargodan gelir gelmez bozuk çıkan ürünleri söylemiyorum bile. Neden iade etmeyeceğim bu ürünü ben tüketici olarak? Ticaret, e-ticaret ile çıkmaza girecek önümüzdeki yıllarda. Çünkü kargolar asla şu fiyatlara ve bu kadar yoğun şekilde çalışmayacak. Para kazanamıyor çünkü birçoğu, varolan şubesini de taşıyor mâliyet düşürmek için. Yani işimiz çok yaş... Yeni şeyler düşünmeliyiz. Yeni lojistik fikirleri.
defalarca belirttigim gibi üstdeki mesajlarımda,haklı iadeleri ben de destekliyorum hocam.benim bahsettigim tamamen kötü niyetli müşteriler...

UmutYanardag34 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Trendyoldan geçen ürün aldım adam hatalı yollamış aramızda çözelim diyor. Önce ürünü yollayın siz gelince ben yollarım diyor. Dedim iptal et ürün acil lazım bide ürünün sana gelmesini ve bana ürünü yollamanı bekleyemem dedim. Gidip dr mağazasının sitesinden aldım 2 güne geldi. 2 gün öncede arkadaşa bişi aldık sahte ürün yollamışlar. İade talebi verdik adam yazışmadan olmaz öyle şey vs diyordu orjinal falan. Ürünün görseldeki kutusu ile gelen kutu bile farklı diyoruz anlamıyor. İadeyi görüncede hemen değişim yapalım demeye başladı iade geçtik.

Sanırım parayı kullanmak için yapıyorlar bunu trendyol zaten ceza bedelimi ne yansıtıyormuş onlarda mağazaların ne sattığını umursamıyor. Aslında trendyola sağlam bir ceza gelirde satıcıları denetleyeceksin denirse iade azalır. Yoksa keyfe değil satıcılar yersen mantığı ile alakasız ürünler yolluyor.
sen iade edeceksin,eger üründe sorun yoksa onaylar ama hasar filan verdiysen,tekrar satılamayacak haldeyse filan reddecek iadeyi.bence...satıcı olarak degil,müşteri olarak yaşadıgım bi durum.satıcı istedigi için sipariş iptal ettigim oldu daha önce ama kaç gün sonra iade geldi trendyoldan hatırlamıyorum,kontrol etmedim.parayı kullanıyor dediginiz trendyol sanırım çünkü satıcıya 1 ay sonra veriyorlar o parayı

Slash adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
3 farkli saticidan avize sipariş ettim.
1 tanesi cami catlakti birsey olmaz dedim.
2.si lamba duy takilan ayagi kirikti
3.su ciziklerle doluydu idare ederim dedim.

2.sini iade etmek zorunda kaldim yani bastan savma bir kargo paketleme leş yorum yapıyorum yorumu kaldıriyorlar trendyolu sildim o saatten sonra.
sendede hiç şans yokmuş hocam,3te 3 nasıl yaptın öyle aynı üründe sorun varsa,kullanılamayacak haldeyse iade gerekir.