Merhaba arkadaşlar. 2017 yılında bir arsa aldım ve dün satışı gerçekleşti. Hamdolsun güzel kazanç elde ettim.

Bu parayla ev almayı düşünüyorum. Yalnız etrafımda 3+1 minimum 175 m2 de çok fazla ev bulunmuyor. Olanlarda bina yaşı olarak 10-15 yıllık binalarda hatta daha üstlerde. Dün bir daire gördüm. Dubleks tipi, evin içinden anlaşılamayan kiracı çıkmış. Kapıları kırmış, tuvalet ve banyodaki ters tavanları, mutfak dolaplarını kırmış. Şimdi kırdığı malzemelerin maaliyeti yaklaşık olarak 250 300 bin lira yapıyor. Adamın verdiği fiyat ise bölgedeki evlerden çok çok iyi durumda yani yaklaşık 400 bin lira aşağıya veriyor evi.

Sizce, sıfır ve ona benzer bir daire mi almalıyım yoksa bunun gibi içi masraf isteyip ama totalde kendini kurtaracak istediğim m2 ve tipte bir evi mi yaptırıp yerleşmeliyim?

Birde ikinci olarak 2.3 Milyon değerindeki eve nakitin hepsini vermeyip 500 bin lirasına filan kredi çekip, o 500 bin lirayı da başka bir arsaya bağlayım diye düşünüyorum. Faizden dolayı +700 bin lira gibi bir rakam binecek olsa da arsa denk geldiğinde o 500 bin lirayı knut kredisi gibi bir oranla ve ödeme imkanıyla bulamıyorum maalesef.

Düşüncelerinizi merak ediyorum.

Teşekkür ederim, hayırlı kazançlar herkese.