Guzmanya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle ev sahibi kimse beyannameyi onun oluşturması gerekiyor. Biz şöyle bir durum yaşadık; ev sahibi annem, kira geliri benim banka hesabıma yatıyordu ve kira beyannamesi verdikten sonra vergi dairesi beni çağırdı, bu sürecin yasal olmadığını söyledi, ev sahibi kimse kiranında şahsın bizzat kendi hesabına yatması gerektiğini söyledi. Bu o anda yaşadığımız bize özgü bir süreç miydi bilmiyorum. Eşinizin banka kayıtlarından ne kadar yattığına dair kendi adınıza vermeniz gerekli diye düşünüyorum. Zaten beyannameyi doldururken de giderler kısmı çıkıyor, çok rahat doldurup düşebilirsiniz. Ben doğru anladıysam sizi anca bu şekilde yardımcı olabilirim🙏🏽
Bilgilendirmeniz için çok teşekkürler. Umarım bir sıkıntı çıkmaz.

SyhByz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
götürü yöntemi seçersen otomatik olarak belli bir oranda indirim oluyor , gerçek yöntemi seçersen ödediğin kiraları ve bazı giderleri yazabiliyorsun.
gerçek yöntemi seçersen 3 sene değiştiremiyorsun sanırım.

kendi evini kiraya verdiğin için gelir beyanını kendi adına yapacaksın. ( eşine kira gelmesi önemli değil )
kiraladığın evi eşin ödüyorsa onu gösterebilirsin diye düşünüyorum zira siz bir ailesiniz.
Bilgilendirmeniz için çok teşekkürler. Ev sahibi ben olduğum için beyannameyi benim vermem gerekiyor bu konuda netiz anladığım kadarıyla. Sisteme girip bakayım nasıl ilerleyecek süreç.