Guzmanya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
@opyan; Anlık kişisel gelişim kitaplarından soğuttunuz, teşekkürler. Kendinize şans verin, her yazar bu şekilde bir süreçle kitap yazmıyor bence. Okuduğunuz kitap farkındalık katar, neleri geliştirebileceğinizi ya da geliştiremeyeceğinizi sunar. Olumlu olumsuz bir çıkarım yaptığınız sürece bir kitaptan beklentiniz ne yönde olabilir, şaşırdım🙏🏽
dostum soğuttuğuma sevindim zira bu tarz yazarların sana veya bana katabilecek hiç bir materyali olamaz zira herkez farklı toplumlarda ve farkı kültürel veya sosyal alanlarda gelişiyor. yani bir aile ortamı dahi kişinin gelişimini doğrudan etkileyebiliyor ise bu senin veya benim yazarla aynı şartlarda yetişmediğimizi veya olmadığımızın bir göstergesidir. ben başardıysam sizde başarırsınız zırvalıklarının kişiyi motive etmekten ziyade dahada demoralize ettiği ve bir havasında strese dayalı dahada başarısız olacağı aşikar bu konuda şöyle bir görüşüm var hedeflerin doğrultusunda aralıksız usanmadan çalışırsan o hedefe öyle veya böyle ulaşırsın. kitap okumayın demiyorum ama gerçek anlamda çok iyi romanlar var dünya klasikleri vs dışındada çok iyi yazarlar var. bazı kitaplar oluyor ki tekrar tekrar okuyorsun ve her defasında farklı anlam ve duygulara kapılabiliyorsun. ama kişisel gelişim kitapları kesinlikle bana göre çok boş. altını çizerek söylüyorum. insanların başarısızlık durumlarında ki panik havalarından faydalanılarak tamamen ticari bir araya getirilmiş kağıt parçaları bana göre. insan o an ben neden başarısızım ne yapmam lazım acaba dediği anlarda bu tarz şeylere kafa yorarak çalışıp çabalayacağı zamanları dahada boşa geçirerek kendinden kaybediyor aslına bakarsan. bu kitapları okuyup kaç tane ferrariye binen var aramızda