İhaleden değil gidip normal satandan alırsınız böylece almak zorunda kalmazsınız. İhaleye kimse sizi tetik zoruyla sokmuyor hocam. Almayıp bıraktığınızda satıcıyı mağdur ediyorsunuz, kimseyi mağdur etmeden güvendiğiniz yerden alabilirsiniz. Şu an görüyorum - trade almayı bile umursamayıp almayanlar, defalarca ihaleye katılıp - trade alanlar var.
ihalede bir ürüne gelecek teklif belirsiz. 1 TL de kalabilir piyasa değerinde de. Adam bu riski alıp başlatıyor fiyat gelmiş 30 bine. 31 bin diyip almıyorum dediğinde adamın 30 bin teklifini sen çöpe atmış oluyorsun. Kul hakkına da girmiş oluyorsun.
çizik yok yazılan ihalede üründe çizik çıkma konusunda katılıyorum. İhalede detaylar düzgün verilmeli, yok denen var, var denen yok olmamalı.
Birincisi o adam o 30.000'lik teklifi eşine dostuna üçkağıtçılık yoluyla verdirdiyse ya da verdirmediyse 1 lira fazla teklif veren almazsa geri kalana geri gider der ki kardeşim almadı bak sen alır mısın.
İkincisi bazen ürünü yanlış da atıyor adam
Mesela ben yıllar önce bir mobil uygulama satın aldım daha doğrusu açık artırmadan bana kitledi beni dolandırdı yani meğersem uygulamaları o şekilde değilmiş bilmem o 100.000 dolar değerindeki uygulamayı diyor şu fiyattan satıyorum tamamen üç kağıt aldatmaca dolandırmaca aldığım uygulamayı skin yaptırmam gerekecekmiş bilmem neymiş şuymuş buymuş hiç bunlardan bahsetmedi ben alsam ne diyorum ki aldım play store yükleyeceğim kullanacağım sırf uğraşmamak için lanet olsun haram zıkkım olsun diyerek ödedim parayı aldım uygulamayı da silip attım