e_bilisim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
5 yıldır özel sektörde çalışıyorum çalıştığım firma 2 yıldır senelik izin kullandırmıyor her seferinde iznimi red ediyorlar bardağı taşıran son damla ise önümüzdeki hafta için yine yıllık izin istedim sistemden kontrol ettiğimde yine red etmişler. İçeride 40 güne yakın yıllık iznim var farkı bir firmayla anlaştım ve bayramdan sonra yeni firmaya başlayacağım pazartesi günü bu firmaya istifa dilekçesi vereceğim 300 bine yakın tazminatım var bu tazminatı yıllık izin kullandırmamalarını öne sürerek alabilir miyim bilgili arkadaşlar yeşillendirirse sevinirim.
bu işler kağıtta gözüktüğü gibi kolay işler değil. Süreç düşündüğünüz kadar kolay olmuyor ve sizi perişan ediyor. Mahkemeye vereceksiniz ve iddaa ettiğiniz her şeyi kanıtlamak zorundasınız, şahit vs her şey .Kimse sizin adınıza bununla uğraşmıyor. Mahkeme başlayacak, arabulucu devreye girecek orada çözüm bulunmayacak yerel mahkeme karar verecek sonra itiraz üst mahkeme felan derken 4 5 seneden aşağı çözülmez oda haklı çıkarsanız. sizi üzecek şeyler yazdım ancak maalesef düşündüğünüz gibi ilerlemiyor işler.

+ kıdem tazminatınızın o kadar olduğunu bende düşünmüyorum. İstifa verdiğiniz an ihbar süreniz de var hemen ayrılamayacaksınız zaten. şirket istifanızı kabul etmeyip haksız durumdan çıkışınızı verebilir