Selam olsun,
@griffinn; madem özel mesajını kullanamıyorsun eleştiri faslına burada umumi olarak geçelim, içimde kalmasın.
Şu yazım tarzına bir ayar ver derim.
Bunu bir eksiklik olarak yazmıyorum umarım öyle anlamazsın.
Yazdığı konuya hakim insanlar yazarken herkesin kendisi kadar vakıf olduğunu düşünerek yazma eğiliminde olduğundan yazarken kullandığı cümleler belirli bir zeka seviyesi altına ulaşmıyor.
Naçizane gördüğüm bir durum senin adına.
Bunu da samimiyetine güvendiğimden yazma ihtiyacı hissettim.
Mesela yazdıklarından belli ki sosyalizmi biliyorsun, felsefeyi biliyorsun, tespitlerinde birçok insanın bilmediği kavramları biliyorsun ama bunu anlatırken karşındakinin bunlara uzaylı muamelesi yaptığını hatırlatmak isterim. Yani düşünürken olduğun kişiyi değil ama yazarken olduğun kişinin çıtasını biraz düşürmen lazım ki meramını anlamayı geçtim en azından yanlış anlamasınlar.
Bak bu eleştirimi bile sırf yapmak için yaptım, bu durumu umursayacağını düşünmüyorum.
Sadece tanışma babında diyelim.
Yani metaforu strafor gibi bir yapı malzemesi sanan insanlarla yaşıyoruz.
Ben isterim ki yazdıkların daha çok kişinin zihninde yer etsin.
Senin yazım tarzın zaten belirli bir bilgiye sahip insanlara hitap ediyor.
Gayen, tercihin bu olabilir elbette ona laf edecek bir durumum yok dediğim gibi seni olduğun kişiden bozup farklı bir kişi olmanı istemek gibi haddi aşan bir eleştiri oldu ama imam cemaat ilişkisi gibi gör bunu.
Dediğimi dinle ama bildiğini yap.
Ben kendim olduğum için bu eleştiri yapmak durumundayım, sen ise kendin olduğun için böyle olacaksın.
Çıplak uyarıcı her daim lazımdır.
Bazen anlatmak değil şimşek çaktıracak formatta olmakta lazım.
Sana eleştiri diye başladım kendime doğru okun sivri ucunu çevirdim.
Kal sağlıcakla.