@serterefendi;
Maalesef efendim yeni kazanımları geçtim, hali hazırda mevcut olan kazanımlarını dahi muhafaza etmekten aciz, bir toplumla karşı karşıyayız.
Çünkü piyasalar ve otoriteler, toplumdaki bu cehaletin dibine kadar farkında. Bu yüzdende sürekli bu cahilleri pekiştirecek onayacak şekilde ve bu cahillerden de en fazla tasarrufu edecek şekilde, hareket ediyorlar.
Bu garibim cahillerde kendilerini sürekli pekiştire pekiştire, piyasalar ve otoritelerde 7-24 bunları pekiştire pekiştire, kendilerini ultra ordinaryüs profesör olarak görüyorlar maalesef.
Başlarda ben buna disipline toplum projesi diyordum ama, biz biraz eskide kaldık bu açıdan özür dilerim.
Bu artık köleleştirilmiş bir toplum projesi başka bir şey değil.
O yüzdende bu cahillerden ibaret toplumda cehalet istikrarlı ve kararlı asla da aşılamaz, en iyi şekilde muhafaza edilir, bir duruma evriliyor.
Piyasaların ve otoritelerin avcu kaşınıyor, düğün bayram ediyorlar. Çünkü bu cahillerden istediğiniz tasarrufu en fazlasından elde ettiğiniz gibi?
Bu cahilleri dikta ediyor yönlendiriyor manipüle ediyor, onları her türlü amaç için kullanılmaya hazır, sadık köleler haline getirebiliyorsunuz.
Maalesef bunda sosyolojide psikolojide nörolojide zoolojide yaşanan atılımlarında etkisi var maalesef, Propagandanın nokta atışı başarısının altında yatan gerçek bu.
Haliyle de bu propagandanın etkisindeki bir toplumda hayat-ı idame ediyorsanız şayet, bunlara da en ağırından şahit oluyorsunuz.
Antik çağdaki kölelerin, bu şimdikinin sosyal kast sistemindeki modern liboşlardan kölelerden daha çok hakları vardı, ve çok çok daha iyi konumdaydılar.
Çünkü bu cahillerin zihniyeti o kadar saçma ki, kendilerini milenyumda sanıp, en antik çağlardaki ilkel ataların zihniyetlerine doğru depar attıklarından bir haberler maalesef.
Hani imkan verilse bunlara, insansı insandan şempanzeye gorile falan evrilecekler, öyle bir cehalet bunların ki.