Selam olsun,
Lütfen yazdıklarımı siyasi olarak algılamayın sadece ekonomik olarak değerlendirme yapıyor ve düşüncelerimi yazıyorum.
Bu işin partisi, siyaseti yok mevcut durum tespitidir.
Ekonomi neden her platformda konuşulmalı biraz bunu anlatmak isterim ama önce ekonominin meydana getirdiği Türk Vatandaşının portresini çizelim.
Yemek yemesi için verilen yemek kartlarını bozduran, İstanbul kart bakiyesini bozduran yani insani temel ihtiyacı geçtim çalışması için gerekli olan enerji, beslenme ve ulaşım ücretlerini bozdurarak hayatta kalmaya çalışan insanlara dönüşüyoruz diye düşünmekteyim.
Ucuza fatura ödemek, alışveriş ya da yemektir, ulaşımdır bakiyelerimizi bozdurmak...
Peynirin, yoğurdun, tavuğun, yumurtanın lezzetli olanını ya da sağlıklı olanını değil en ucuzunu almaya çalışmak...
Lezzetli, sağlıklı ya da sevdiğimiz değil en doyurucu olanları yemeye çalışmak, istemediğimiz semtlerde mutlu olmayacağımız evlerde yaşamak...
Araba, ev, tarla almayı değil 2 sene önce aldığımız telefonun taksitinin bitmesini hayal etmek...
Ev, araba, tarla yani geleceğimizi güvenceye alacak mülkleri almak için değil hayatımızı idame ettirmek için kredi çekmek...
Bir zamanlar ihtiyaç sahiplerine yardımcı olurken, en azından karınlarını doyururken bugün yeterli beslenememek...
Gençliğimizde ailemizin yanından ayrılıp kendi evimizi arabamızı hayal ederken bugün hayallerimizde bile kiracı olabilecek parayı kazanmak olmuşken...
İşin en acıklı tarafı bunları kanıksamak bile değil. Hayatımızın doğal akışı haline gelmesi de değil.
Bütün bunları maddi açıdan rahat insanların dillendirip, sorun olarak görmesi ve buna karşın bunlara maruz kalanların onlara kızması.
Yukarıda saydıklarımın hiçbiri benim 15 25 yaş aralığımda konusu geçmeyen şeylerdi.
Emekli olan evini alır, çocuğuna torununa destek olurdu.
Meyve sebzenin ucuzu değil en lezzetlisi kasalarla alınır, pazardan dönenin kolları ağrırdı.
Ekonomik refah sadece bunları sağlamaz, mutlu ve huzurlu bir toplum sağlar.
Kanıksamayın ve bunları kendi için değil toplum için isteyenlere kızmayın arkadaşlar.