Burada Abdullah karakterinin değişiminin peşi sıra yapılan, Sosyal kimlikleme konsalidasyon ve Terör yönetimi olaylarına değinildi.

Çimen denilen Atatürkçü Liberal Sol fraksiyon bir genç rol model figürün, tezatlıklarla grup değiştirdiğini görüyoruz. Burada açıkça bir sosyal kimlik çalışması var, Bir Tribalizm örneği görüyoruz.

Yani Burada Abdullah bey figürünü oynayan oyuncunun gerçek hayatta hastalandığını bende biliyorum, Dizide de hastalanıyor. Lakin burada bahsettiğimiz şey, beyin yaratılan bu gerçeklikte Abdullah Bey görsel ve işitsel uyaranının görüntüsünü sesini normal olağan akışında görüyor. Yadırgamıyor.

Yani burada beyin bu gerçeklikle kandırılıyor. Ha işte tıpkı böyle neler neler kabul ettiriliyor ve nasıl kandırılıyor sürekli insanlarımız, bundan bahsetmeye çalışıyorum açıkçası.

Kopya ediyorlar maalesef, davranışları ve eylemleri.

tnyglle adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam sosyal medya gelişen teknoloji ile birlikte çok büyük bir algı mekanizması ve güç haline geldi. sorgulamak gerekiyor çok haklısınız. konuyu siyasete kaydirmadan yorum yapmam mümkün değil. eskiden dergiler, gazeteler aracılığı ile yapılan propangalarin yerini sosyal medya aldı. biz toplum olarak da sizin deyiminiz ile onanmaya güdülmeye musaitiz. çok yol almamız lazım ilk başta eğitim olmak üzere.. fakat verdiğiniz örnekte Abdullah karakterini canlandıran oyuncu settar tanrıörenin Real hayatında yaşadığı sağlık probleminden ötürü oyuncu değişikliği yapilmiş hali ile. burada dizi yönetimini eleştirecek bir konu göremedim ama verdiğiniz mesajda size katılıyorum.