Merhaba hocam. Öncelikle babanıza şifalar diliyorum. Ben de benzer bir durum yaşadım. Tutanak birden fazla kez tutuldu ama onun dışında bir yaptırım olmadı. 2023 Haziran ayında e-devlet üzerinden yoklama başvurusunda bulundum ve önce aile hekimi, ardından da aile hekimi sevkiyle hastaneye gittim. Sağlık raporunu hallettikten sonra tekrar e-devlet askerliğim sayfasından askerlik tercihi yaptım. Bedelliyi seçip başvuru yaptım ve askerlik şubesine gittim. Orada 104k bedelli ücretine ek olarak kaçak durumuna düştüğüm 4 ay için ay başına 1500TL ek tutarla birlikte 110k TL tutar çıktı. Bu sırada başvuru esnasında gitmek istediğiniz ayları kendiniz sıralıyorsunuz askerlik şubesindeki görevliye. Ücret ödendikten sonra yapmanız gereken bir şey kalmıyor. Her yıl Ocak ayının 3. haftası gibi nereye ne zaman gideceğiniz belli oluyor. Ben Haziran 2023'te başvuruyu yaptım. Ocak 2024'ün 3. haftası Eylül'de Amasya'ya gideceğim belli oldu ki üstte bir hocam yazmış genelde ilk tercihiniz geliyor. Siz bu yıl Haziran'a kadar başvuru yaparsanız Ocak 2025'te nereye ne zaman gideceğiniz belli oluyor. Haziran'a kadar başvuru yapmanızı tavsiye ederim zira Temmuz ayında tekrar zam geliyor. Sormak istediğiniz bir şey olursa yine cevaplarım hocam.