GreenLight adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet orası doğru ancak benim tam olarak demek istediğim toplu ses çıkarma. İmkansız biliyorum ancak işçiler bu şekilde seslerini çıkartabilselerdi en azından hakları olan maaşı alırlardı. Örneğin fabrikalarda olduğu gibi. Kocaeli'de yaşıyorum. Birçok fabrika var zor ancak genelde iyi maaşlar alıyorlar. Hani yoruluyoruz ama paramızı da alıyoruz kafasındalar yani. Ben gerçekten işçilerin genel durumuna çok üzülüyorum. Gençliğimde her yerle kavga eder bu sebepler yüzünden ayrılırdım

Çoğu zaman işçilerin kendi menfaati tehlikeye girmediği sürece diğer işçilerin hakkı için kimse kılını kıpırdatmıyor. Hatta birbirinin kuyusunu bile kazarlar diyebilirim. Herkesin zarar gördüğü durumlarda nadiren böyle tepki gösteriyorlar. Bunun da olumlu veya olumsuz çeşitli sebepleri var.

Ancak toplu zarar olduğunda bile tepki gösterildiği nadir oluyor. Örneğin yemekten zehirlenme, kalitesiz barınma koşulları vs. Bunun da sebebi çoğunlukla gösterilen tepkinin pek işe yaramaması. Çok zor durumda kalınca grev yapıldığına da şahit oldum. Ama en zorlu grev koşullarında bile şirketler geri adım atmıyor. Aylarca maaş ödemelerini aksatıyorlar.

Özelliklede doların oynadığı zamanlarda işyerleri büyük zarar veriyor işçiye.
Siyasetçi ve akrabalarının şirketleri ise hiçbir koşulda kanun kural tanımıyorlar.

35 yıl önce a*p yoktu c*p vardı. Aynı sorunlar o zamanlarda da yaşanıyordu.
Bizim kasabada fabrikada işçiler grev yapıca polis jandarma bile gelmişti. Şirket bakan akrabasına ait olduğu için yerel tv kanalı bile sansürlendi. Yıllar sonra o şirket internet haberlerinde prestij haberleriyle yer aldı. Gya kaliteli ürün üreten ihracat yapan büyük firma. Trajikomik.