2) Uygulamalar, paket ve komisyonları hakkında? Ortalama %10 komisyon var sanırım. Ek olarak kurye talep edildiğinde %40 lara kadar çıkıyor. Tamda bu noktada işin içinden çıkamıyorum. 100₺ üründen 60₺ lira kalıyor. Paketleme ücreti, post komisyonları, dükkan masrafları derken ...
Sadece buna cevap veriyim boş oldukça diğerlerine de ekleme yaparım.
Evet şirket kuryesi ile çalışınca %35-40 arası komisyon alınıyor. Kendi ürünümden bahsedeyim 54 lira maliyeti var. Bunu benim 85 liraya satmam gerekir ki (%40 komisyon ile) maliyette olsun. Ancak bu şekilde bile listeleme fiyatı koyunca müşteri gelmiyor. Müşteri gelmesi için Müdavim, flash ve günlük kampanyalara katılmanız gerekiyor mutlaka. Ürünümü 130 & 140 TL cinsinden listeliyorum Yanına içecek koyuyorum 180-185 TL arasında oluyor bu şekilde. (Ya 60-80 TL arası bir indirim oluyor yada kupon ile aynı şekil oranlar çıkıyor) Ürün başı 15-20 TL kar bıraktırmaya çalışıyorum ki dükkan oturuncaya kadar yorumlar gelinceye kadar hep maliyette satışlar yaptım.
Maliyet hesabı yaparken mutlaka kira, eleman ,elektrik, doğalgaz, su, paket ücretleri vs. hesaplama yapın.
Rakipleriniz zaten belli bir yol almış olacak o yüzden en az 1-2 ay kar odaklı değil de müşteri odaklı çalışabilirseniz sabit müşteri oluşturabilirsiniz. Unutmayın paket müşterisi çok acımasız oluyor birde : ) 5 sefer sipariş verir 6. da ufak bir şeyi unutursunuz yada kurye kaynaklı gecikme olur dökülme olur olumsuz yorum anında geliyor.
Çok teşekkür ederim yorumunuz için, tek maddede bile aydinlatici oldu
Paket musterisindeki sorunları az buçuk tahmin edebiliyorum. Üniversiteye 150m konumda düşündüğüm ve öğrenciye yönelik olacagi için de ekstra hazilikliyim
Bu noktada; bahsettiğimiz %40 civarı komisyon kurye+uygulama komisyonu değil mi? Ekstra %10 veyahut pakeciye ekstra bir ödeme yok anladığım kadarıyla. Şu yüzden soruyorum bir işletmeci 75₺ tantuni satıyorum 50₺ pakete veriyorum gibi şeyler söylemişti.
Birde paketci çalıştırmak ile uygulama paketinicisi kullanmak arasında çok fark olur mu? Uygulama paketicisi düşünmemdeki gerekce; hızlı ulaştırma olması ve onlarda kendi içinde puantaja tabii olduğu için özenli olmaları. Sizin düşünceniz nedir bu konuda