Yaklaşık 4 ay önce özel sektörden dönmemek üzere ayrıldım (umarim)

Forumdaki çoğu arkadaş tanır bilgisayar sektöründeyim. Bilgisayar benim için bir tutkudur ve uzun süre devam ettim. Şuanda ikinci tutkum olan yemek sektörüne görmek istiyorum. Ürün, hazırlık ve sunum konusunda kendime güveniyorum. Lakin işletme boyutu fazlasıyla kafa karıştırıcı. Bölgedeki selamim olan bir kaç işletme ile konuştuğumda sorularıma net cevaplar bulamadım. Maliyet hesabı yada giderler konusunda hep farazi ve üstün körü fiyatlar aldım. Tabii hepsi de istisnasız kazanmiyoruz dipnotu ile eski günleri yad edip şuan için mantıklı bir girişim olmayacagini ekliyor.
Sektör olarak tantuni düşünüyorum lakin konsept olarak yenilikçi bir işletme düşünüyorum.
Ricam, sektörde olan ve ayrıntılara vakıf kişilerin naçizane görüşlerine ihtiyacım var. Bilgi ve tecrübelerini paylaşmak isteyenlere şimdiden teşekkür ederim.
1) Paket servis mi, ayak müşterisi mi? Kira konusunda arada 40 bin lira kadar bir fark oluyor ortalama.
2) Uygulamalar, paket ve komisyonları hakkında? Ortalama %10 komisyon var sanırım. Ek olarak kurye talep edildiğinde %40 lara kadar çıkıyor. Tamda bu noktada işin içinden çıkamıyorum. 100₺ üründen 60₺ lira kalıyor. Paketleme ücreti, post komisyonları, dükkan masrafları derken ...
3) Vergi? Artık post fazlasıyla yaygın olduğu için faturalandirma da bir hayli fazla oluyor. Bu konuda nasıl bir işleyiş hakim?
4) Tek restorant 2-3 farklı isimle yemek uygulamalarında yer alabiliyor. Bu nasıl mümkün?
5) Son olarak sektöre girmeden gorulmeyen, şunlara dikkat et diyebileceğiniz önerilerinizi bekliyorum.