Herkese merhaba,
Arada sırada açtığım finans, borsa, yatırım konuları oluyor birlikte sohbet eşliğinde durum değerlendirmesi yapıyoruz.
Borsa İstanbul, Altın, Döviz, Kripto para birimlerinde son durum nedir? Ben yatırımlarımı nasıl yapardım?
Yasal Uyarı:
Bu konuda ve konuya ait yorumlarda yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum, yorumda bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Bu konudaki ve konuya ait yorumlardaki bilgi paylaşımları YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR
Adım adım ilerleyelim:
1) EV KREDİlerinde faiz oranları yükselmiş. Genel itibariyle kredi faiz oranları %2.90-%3.70 Ev almaya niyetlenen yatırımcı haliyle mevduat faizi başta olmak üzere diğer yatırım araçlarına yöneliyor. Bu yönelimde garanti kazanç bakımından mevduat faizine yapılan geçişlerin epey bi hayli olduğu söylenmekte.
2) ALTIN tarafında 2024 öncesinde beklediğim seviyeler gelmeye başladı. Haliyle yatırımcısını bekletip bir anda yükselişe geçmesinin ardından başta semt kuyumcuları olmak üzere, kapalıçarşı piyasası da bu hafta epey bir hareketlenmiş durumda. Hareketlilik kapılarında kuyruk oluşmasına yol açan nitelikte.
8 Mart 2024 Cuma Borsa kapanışının ardından ALTINDAKİ "serbest piyasadaki" rakamlar şöyle:
3) DOLAR tarafında, uzmanlar şubatta 31 seviyelerinde - seçime kadar da 32 seviyesini görmesini ve bu seviyeyi koruyacağını düşünüyorlardı. Fakat dolar tarafında da beklenenden hızlı başlangıç yaptı. Bu hızlı başlangıcıyla seçimden önce üst seviyeleri zorlayacağını söyleyebiliriz. EURO tarafındaki durum ise DOLAR ın yükselişiyle atağa geçti. Uzmanların beklentisine göre 2024 senesinde DOLAR a nazaran EURO daha karlı olabilme potansiyeline sahip. DOLAR /EURO paritesinin düşük seviyelerde olmasıda bu düşünceyi onaylar nitelikte.
8 Mart 2024 Cuma Borsa kapanışının ardından DÖVİZDEKİ rakamlar şöyle:
4) BİST - BORSA İSTANBUL beklenen düzeltme seviyelerine geldi. Geçenlerde "cankurtaran" olarak belirttiğim
https://www.r10.net/off-topic/398729...nkurtaran.html bu konuda enerji sektöründeki bazı hisseleri izlemeye - takip listeme almıştım. Takip listeme alırken beklediğim seviyeleride yazmıştım. Bazıları erken atağa kalkınca beklediğim seviyesi erken geldi. Ek olarak belirttiğim hisseleri henüz almadığımı ve alım için beklediğim seviyelerin olacağını söylemiştim. Bu arada oradaki bazı hisseleri çıkardım. (seviyesine erken geldiği, beklediğim seviyelerden kazancının daha yüksek ve çabuk olabileceklerini ayrıştırdım.)
AKTİF OLARAK TAKİP LİSTEMDE, İZLEDİĞİM (ENERJİ) HİSSELER VE ALMAYI DÜŞÜNDÜĞÜM SEVİYELERİ (GELİRSE ALIRIM-GELMEZSE ALMAM, BENİM DÜŞÜNCEM)
M: Mevcut seviye AS: Almayı Düşündüğüm Seviye
1- HUNER M:7.70 TL - AS: 7.00-7.52 TL ARASI
2- AKFYE M:26.10 TL - AS: 22.35-25.50 TL ARASI
3- AYDEM M:28.64 TL - AS: 24.91-26.00 TL ARASI
4- NATEN M:57.50 TL - AS: 52.25 TL
5- AYEN M:27.78 TL - AS: 25.50 TL
6- ANGEN M:13.91 TL - AS: 12.00-13.20 TL
7- PENTA M:23.28 TL - AS: 19.57 TL
8- ZOREN M:5.40 TL - AS: 4.36-4.54 TL
9- AKENR M:5.69 TL - AS: 4.63 4.84 TL
10- CONSE M:6.62 TL - AS: 5.77 TL
11- ALMAD M:8.49 TL - AS:7.65 TL