)) tamam tabi ki sen haklısın. Ben ne anlarım enag dan. Bari cözüm de sunaydınız da neyse cok teşekkür ederim uyarınız için. Enag a göre %5 gitmiş. O durumda dolar altın vs %5 artmış olması gerekiyordu sanirsam da neyse...
Görünen o üzgünüm. 1milyon yatırdıysan 50bin tl çöp oldu. 2 milyon yatırdıysan 100bin tl gitti. 3milyon yatırdıysan 150bintl gitti. Bunlar gerçekler. Ben sana çözüm vs bir şeyden bahsetmiyorum reel gerçekten bahsediyorum. Ben sana öneride bulunamam, para senin. Seni eleştirmiyorum da nereye yatırdığın konusunda. Sadece yatırdığın ve aldığın gerçekliği sunuyorum. Enag dışında devletin resmi kurumuna görede kaybetmiş durumdasın. Hesap çok basit Aralık-Ocak enflasyonu %9 sen 4 aldın. Bunun aksini ispat edersen dinleyebilirim. Olayın dolarla altınla alakası yok. Ama merak etme şubat ayı için beklentiler %7 civarında. Orada kaybın %3-4ü geçmez fakat seçim sonrası özellikle akaryakıt, elektrik ve doğalgaz zamlarıyla beraber azan enflasyon karşısında aylık ne kadar kaybedersin bilmiyorum ama kazanamayacağın kesin. Bunun için üzgünüm.