Herkese merhaba,
Arada sırada açtığım finans, borsa, yatırım konuları oluyor yorum yapan arkadaşlarla birlikte sohbet eşliğinde durum değerlendirmesi yapıyoruz.

Yasal Uyarı:
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum, yorumda bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi, beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Yatırım tavsiyesi değildir.

Bugün 1-2 arkadaşımın araba aldığını öğrendim.
Bir arkadaşımın marka model fark etmeksizin (bilgim yok), aldıkları aracın 2. el ve 950 bin TL değerinde satın aldıklarını öğrendim.

Benim bilgim kadarıyla (araç piyasasına tam vakıf değilim), sıfır araçların piyasaya girmesiyle 2.el araçların piyasadaki bolluğundan dolayı önceki dönemde yapılan karlılıkların artık yapılamayacağını düşünüyorum. Önceki dönemden kastım; X birisi 500 bin TL değerinde aldığı aracı 3 ay sonra min 650 bin TL değerinde satıyordu. Seçimden sonra bu şekilde bir karlılığın yapılamayacağını hatta %15 e varan 2. el araçlarda değer kaybı yaşanacağını düşünüyorum. Bu düşüncemden dolayı şu an araç alımı yapmasını doğru bulmadım.

Soru1: Sizce araç piyasasının seçimden sonra akıbeti ne olur?
Soru2: Marka, model farketmeksizin bugün 950 bin TL ye satın alınan bir aracı Eylül 2024 tarihinde satmaya düşünürseniz ederi tahminen pozitif ve yahut negatif olarak ne kadar etkilenir, tahmini değeri ne olur?

Bildirim almak isteyen finans-borsa-yatırım okurları:
@AnaBayin; @Bybitter; @creartman; @xkral; @Hipek; @stronger17; @lazzi; @SmmmErhaN; @RewuLatioN; @sinless; @abaddonn; @Turan60; @Ormanci33; @anilsuer; @wampH; @Xsystem; @mustang01; @Fatihizm; @oyunoyna3; @ercanmutlu; @kaqan; @neoplan37; @ertunc23; @silent34; @deniz40; @GencoHD; @LaynThemes; @LORD01; @KsempatiK; @gyro; @erolkarakoy; @onderksm76; @tayfunTR; @saqi; @Lifent; @keremokumus; @myildirim43; @Naoku; @Selim32; @cuvelious; @Demir05; @esozger; @A.AY; @oguzhanyavuz; @oguzhane; @Kyrex; @Sizofren; @emrerusen; @aselsoft; @Smtt; @K4R4H4N; @metomann; @Producerr; @CanerGok; @JTR; @Aslan; @ufuk_26; @AbdullahHas; @serkanzade; @cezasahasi; @elyesaayse; @Awakea; @KingRagnar; @tahaica; @semmajans; @HardLaz; @berkimren; @Grimor; @Vin; @ustunweb; @coderxmax; @Rangersrey; @KevinSpacey; @heroers; @emred; @gokdeniz; @inceprivate; @hakan4729; @StarkOs; @CrawlArmy; @hasip; @escapist; @vigivan; @Biu; @koksalkesici; @systemkruger; @ozgurkar; @deli_efo; @Eray59; @KDOGAN; @akilicaslan3; @Abdullahxwq71; @polemiyk;