Merhabalar, çok yakın akrabamın başına gelen tuhaf bir olayı anlatmak istiyorum, aramızda bu davalarda tecrübeli veya bizi yönlendirebilecek bir avukat varsa çok sevinirim.
Yaklaşık 2 yıl önce bir suç şebekesinin slav kökenli bir üyesi internet üzerinden kendisine ulaşıyor, bir projede birlikte çalışmak istediğini söyleyip piyasanın çok üstünde ücretler teklif ederek aklını çeliyor, fiziki buluşmaya çağırıyor. Ücret çok cazip görünse de kendisi durumdan şüphelendiği için görüşmeye gitmiyor, ama olay burda kapanmıyor tabi.
Daha sonra bu şebeke üyesi MIT tarafından düzenlenen operasyonla istanbulda yakalanıyor, diğer ülkelerdeki bütün bağlantıları da teker teker ifşa oluyor, ifade sırasında akrabamızın da adını veriyor, doğal olarak artık akrabamız da terörle mücadelenin radarına giriyor ve bir süre sonra ifade vermesi için emniyete çağrılıyor, akrabamıza emniyette kendisine mossad ajanı olduğundan şüphelendiklerini söyleyip bu kişilerin ona ulaşıp ulaşmadığını soruyorlar, ifade sonrası suçsuz olduğuna kanaat getirince serbest bırakılıyor, (gözaltı, tutuklama vb yok, sadece telefonla arayıp emniyete davet ediliyor, 1-2 saatlik bir ifade).
Ardından, saçma bir şekilde, aylar sonra adını googleda aratınca ne görsün ? Birçok haber kanalı bu olayı yazıyor, olayda adı MOSSAD AJANI olarak geçiyor, hiçbir şekilde bağlantısı yok, dava yok, ceza yok, sadece çok popüler iş ilanları sitesinden birinden diğer belki de 100lerce kişi gibi kendisine ulaşıldığı için olayda adı geçiyor.
Mossad ajanı iddası dahi yazmıyorlar, tamamen itibar suikastına kurban ederek mossad ajanı damgası vuruyorlar, herhangi bir isim kısaltması dahi yok, zaten benzersiz bir ismi var ve onu da tam olarak yazınca dünyada ikinci bir kişi olmadığını, isim benzerliği olamayacağını anlıyorsun, sorum şu; açıkça iftira, kişisel verilerin gizliliğinin ihlali gibi suçlar var, bu durumda bu haberi yayınlayan bu belli başlı gazetelere dava açsak tazminat alabilir miyiz? kazanma olasılığımız nedir ? webarchives kayıtlarını aldık, bunları delil olarak gösterebilir miyiz silinse bile ?