Staj yaptığın yer üretim yapan bir yer mi hocam? Tam olarak ne iş yapıyorlar?
Bu madde maaşlı olarak çalışmaya başladığında iş sözleşmelerinde genelde yazan bir madde. Üretim yapan bir firma mı diye sorma sebebim, bu maddenin kullanım yeri; kendilerine has yöntemlerle üretim yapan şirketlere ait bilgileri rakip firmalarda kullanımının istenmemesinden kaynaklı. Atıyorum yazılım işiyle ilgileniyorsun. Bir şirkete girdin, sadece oranın yaptığı bir kodlama tekniğini alıp başka bir yere geçtiğinde kullandın. O zaman yakana yapışırlar tabi. Ama gidip herkesin dahil olabileceği bir sektörse bu rakip firmaya geçmekte mahsur yok.
Çalıştığım sektör çok dar bir sektör. Çalışanlar hep birbirinin rakibi firmalar arası geçiş yapar. Sözleşmelerde de bu madde var.
Avukat değilim bu arada. Karşılaştığım bir sözleşme maddesi bu. O yüzden bildiğim kadarıyla yazmak istedim.
Teşekkür ederim hocam, Pazarlama şirketi ben de Pazarlama okuyorum, genel olarak büyük bir sektör kendimi geliştirmek istediğim için gönüllü staj yapmak istedim bana katkısı olması için fakat sözleşme beni biraz ürküttü.