Mantıken hiçbir fark olmamasına rağmen devletteki bu tutarsızlıklar gerçekten aşırı saçma.
Hepsinin ayrı ödeme dekontu mevcut. Henüz websiteler için net bir düzenleme yokken ikisini de Youtube kazancı gibi gösterirseniz yarın öbür gün sağlam bir ceza yersiniz. Siz akıllıysanız vergi müfettişleri de akıllı.
Vergi müfettişleri neye göre akıllı? Ben vergi incelemesine tabi oldum adamlar sen ne dersen rapora onu yazıp gönderiyor kurula. Bire bir şahit oldum bunlara 3 ay boyunca. Adam ödemenin hangi firmadan geldiğine bakıyor, gelen ödemede de Youtube veya Web geliridir gibi şeyler de yazmıyor. Yani onlar senin ne iş yaptığını bilmez sen söylemedikçe.
Bire bir sıcağı sıcağına bugün vergi dairesi ile yaşamış olduğum olayı anlatayım size kısaca;
Ben web den adsense kazancı sağlıyordum, hesaplarım incelemeye girdi 2022 yılı itibariyle. Gittim müfettiş sordu, ben anlatım o da ben ne dediysem yazdı raporu oluşturdu sonra bana okudu dedi ki "tamammıdır sizin iş bu şekilde mi dedi" evet dedim. Buraya kadar müfettişle ilgili olanlar.
Forumda malimevzuat nickinde bir üye sanırım bir konuda artık web adsense kullanıcılarının da istisnaya dahil olduğunu yazdığı bir konu açmıştı. Hemen dijital vergi dairesinden başvurdum red geldi. Sonra bir daha başvurdum red geldi. Sonra vergi dairesine gittim neden Red ediyorsunuz sürekli diye sordum. Adamlar beni 2022 den itibaren mükellef yapmışlar ve de istisna kapsamında olmadığımı söylediler Web den kaynaklı. Bende bir yerde okuduğumu söyledim biz de artık istisnadan yararlanıyoruz dedim Resmi Gazetede yayınlandı mı diye sordular bilmiyorum dedim.
Peki dedim o zaman bende bir youtube kanalı açarım tüm makalelerimi ordan sesli olarak paylaşırım istisnadan da yararlanırım dedim haberiniz olsun. bilemem dediler kamera şakası hepsi. Dedim kardeşim bak sistemde açık var açık. Benim ne iş yaptığımı sen nereden bileceksin Youtube derim web yaparım web der youtube yaparım ama ödeme tek ve aynı firmadan geliyor. Ne diceksin Google arayıp bu web mi yapıyor youtube mu yapıyor diye mi soracaksın dedim??? Bön bön baktı suratıma. Neyse durum bu alan istediğini alsın kullansın bu dediklerimden