Merhaba,
Bir süredir borsa ve kripto ile ilgileniyorum. Hesabımda ciddi miktarda gelir elde ettim.
Malûm yaşımız da genç ilerde evlilik olursa diye bu kazancımla İstanbul da lüks bir daire satın almak istiyorum ancak ülkenin hâli ortada bataklığa doğru sürükleniyoruz acaba bu kazancım ile daha mantıklı başka bir yatırım yapabilir miyim? Tecrübeli hocalarımın görüşüne ihtiyacım var.
Bir de kripto hesabımda ki kaynaklarımın vergilendirmesi nasıl olur eğer Türkiye bankalarında ki hesaplarıma aktaracak olursam mali olarak bir sıkıntı yaşar mıyım? ***.*** $ USDT tutarında bir döviz den bahsediyorum.
Teşekkürler.
1 daire alırsanız 6 ay sonra da 1 daireniz olur
Ama
1 daire parasina arsa alirsaniz 6 ay sonra 2 daireniz olur
acikliyorum.
Kartalda iyi bir bölgede e5 altı alanda satılık arsa bulunmakta 4milyon tl üzerinden satista alırsanız arsayı hemen kentsel dönüşüm uygulayıp 4 dairelik bir bina diyebilirim. (İnşaat mühendisiyim ve kartal bölgesinde bu uygulamalari yapıyorum insaat sirketim var)
Tamamlanan 4 dairelik binada arsa sahibi olarak 2daireniz olacaktir. Dairelerin şuan ederi teki için 3.750m civaridir. 2 daire için 7-7.5m gibi bir rakamsal beklentiniz olabilir.
Dilerseniz iletişime geçebiliriz. (Elimde arsa mevcut olduğu icin bu arsayı almak için sermaye ayiramiyorum)
Not: arsanın tapusu arsa için 4m ödeyen kişide olacaktir. Alan kişi dilerse benle dulerse başka biri ile katkarsiligi bina yapım sözleşmesi imzalayabilir.
Yazmayı unutmuşum burasi için bir de devletimiz 18 ay boyunca tapu sahibine yani 4m ödeyen kişiye ayda 16.500tl kira yardımı yapacak banka hesabına.
Ev almış kiraya vermiş gibi düşünün 1 ev parasına arsa alip 2 ev doğuruyor.