Hiç bir b.k yapamazlar. Aynı eski iş yerimde yapılana benziyor bu. Resmi tatil olan 1 Mayıs'ta çalışacağımızı saatler sonra gruptan bildirdi yönetici. Bende resmi tatil olduğu için çalışmayacağımı söyledim. Ertesi gün de istifa edeceğimi söyledim. "Kafana göre gidemezsin, anlaşmamız var, 1 Mayısta gelmezsen doğacak yasal sorumluluklardan biz sorumlu olmayız vs." zırvaladılar.

Direkt gidip istifayı bastım. İstifa gerekçeme de "Resmi tatil olan 1 Mayısta zorla çalıştırılmaya zorlandım. Bunun dışında mesaiye kaldığımız halde mesai ücreti veya yemek vs. hiç bir şey verilmedi" diye yazdım.

Klasik "Şirket avukatımız bu durumla ilgileniyor. Şirket politikamız gereği bu hakkı gizli tutuyoruz. Başınıza yasal olarak doğacak sorumlulukları şimdiden kabul ettiniz" gibi bir tutumla geldiler. Sonuç? Zort.

Bu sebeplerle işçi haklı olarak istifa edebilir. İş kanunlarında bu sabittir. Hiç korkmasın. Direkt gidip bassın istifayı. İhbar süresini bile yapma zorunluluğu yok bu şartlarda.

Hatta ben arkadaşınızın yerinde olsam direkt iş mahkemesine başvurur bunları süründürürdüm. İş mahkemeleri işçinin haklarını gerçekten biliyor ve savunuyor. Asla ama asla korkmasın.