FaLCoN_TiGeR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Rutin yapılan normal bir işlem bir sorun göremedim, Savcılık veya Mahkeme şüpheli veya sanığın ifadesini almak için veya duruşmaya davet için tebilgat gönderir, tebilgat ulaşmazsa yada bazen evde olmayınca ptt memurları muhtara tebilğ ediyor, muhtarlarımızda vatandaşı arayıp haber vermiyor sana adliyeden tebilgat geldi diye CMK 98'e göre yakalanıp ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmak üzere hakkında yakalama kararı çıkıyor, otellerde her gün kalan müşteri listesini yasal gereklilik gereği emniyete bildirdiği için gbt sorgusu yapılarak elleriyle koymuş gibi buluyorlar polisler. Yine 3 saatte iyi kurtulmuş arkadaşınız bu işlemler rapor alınması, nezaretane, sevk edilmesi, hakim veya savcının müsait olmasını beklemesi vs. ortalama 10 saat sürüyor normalde. Bu kadarıyla geçmiş olsun diyelim.
Eğer tebligat ve davet gönderdiler de ulaşmadı gibi bir durum varsa söylediğiniz mantıklı, anlattığına göre ailesine de hiçbir şekilde bir şey ulaşmamış ben ne yaşadıysam her seferinde ya davet edildim ya tebligat kapıma geldi o nedenle şaşırdım. Teşekkürler
Elazığlı168 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Verdiği hizmete fatura kesmediyse daha çok gelir bu tür işler başına
Savcı soracak kardeşim sen bu adamdan para almışsın neye istinaden, site yaptım diyeceksin e faturası nerede bu hizmetin diyecek savcı.
Hadi fatura kesemiyorsanız aranızda bir sözleşme yapın elinizde bir kayıt olsun.
Fatura ve yasal açıdan hiçbir sorunu yok o konuda sorun yaşayacağını düşünmüyorum yakalama kararı ve şafak baskını gibi gecenin bir yarısı 6 polisin kapıyı zorlamasına şaşırdım sadece