Abi Şimdi Soyle Diyeyim Babam Öğretmen Aylık 4x.xxx Civarı Maaş Alıyor Ve Maaş Günlerine 2-3 Gün Kalınca Arada Al Ver Yapıyoruz Lazım oluyor 3-5 Bin TL İstiyor Ve Maaşta Veriyor Fakat Bu Her Zaman Olmuyor Yani Unutuyor Ve Hatırlatmak İstemiyorum Yani Yardımcı Oluyor Sonuçta Babam Geçen Gün Ödeme Geldi 8.xxx TL İşte Gittim Söyledim "Nerde Bu Paralar böyle söylüyorsun 100 Bin TL Olması Gerek Sende Şuan" Tarzi Bi Konuşma Yapti Dedim Tiktokta Hazır paralar Var Bekletiyorum Instagram Hesabim Var Ajans İle Çalışıyorum Reklam İşleri Derken Ben onlara Bakmam Bana Parayı Göster Dedi Eger Elimde 10000 varsa 10000 gösterirsem lazım olduğunda ister annem Aracılığı ile veriyorum o anneme geri parayı verince annemden aliyorum
Bu arada liseyi bitireceğim 2 Yıllık İşletme Okumayı Düşünüyorum.
Eskiler sigortalı bir işin olsun her sabah git, akşam gel mantığına alışık. Anladığım kadarıyla babanın tepkisi de bu yönde. İnternetten anlamadıkları için oradan gelirleri de garanti saymıyorlar. Devletten istifa ettiğimde aynı mevzuyu yaşadım. Uzun yıllar evden çalışma olayına alışamadılar. Hala bile tam olarak alıştıklarını söyleyemem. Tamamen bakış açısı ile ilgili bir durum.
Yazdıklarından okuduğum kadarı ile zaten birbirinize yardımcı oluyorsunuz. Kazandığının 10/1'ini söylediğin kısımda ne kadar haklı olsan da deneyim ile sabit hatalı olduğunu düşünüyorum. Hiç işlerinle ilgili babayla konuştun mu? İşlerle ilgili fikrini al (kendi bildiğini okusanda) işe dahil etmeye çalış. Planlarını anlat şuan bu işlerde gelirim bu, ama ilerde bunları bunları da ekleyip böyle birşey yapmak istiyorum de. Okulunu bitirip üniversite okuyacağını o zamana kadar sevdiğin bu alanda bu rakamları kazandığını daha da önemlisi kendini geliştirdiğini söyle. Okulun bittikten sonra ki planlarını anlat. Örnekler ver. Senin yaşında ki gençlerin neler yaptığını senin onların yerine kendini geliştirip para kazanmaya çalıştığını geleceğine yatırım yaptığını anlat.
Kısacası konu para değil, yaptığın işi bilmemeleri ve gelecek görmemeleri kendilerince seni düşünmeleri. Klimacıya sokma falan hep buradan geliyor. Sabır edip işlerine babanı dahil etmeye başladığında onun fikrini almaya başladığında ve gelecek planlarını anlattığında emin ol seni anlamaya başlayıp ellerinden geldiğince destek olmaya başlayacaklardır.