TurkMet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Saygı duymak zorundasın diyorsun ama sen de saygısız üslüp kullanıyorsun. Zaten farklı gerçek müslümana yakışır şekilde cevap gelmeyeceğini biliyorum. Çünkü çelişkileri ispatlayınca çoğunuzun zembereği şaşıyor, başlıyorsunuz çarşaf çarşaf araştırmaya. Cevaplar da ispat değil hala inanca dayalı cevaplar, şöyle olabilir böyle olabilir, şu tefsire bak. Diyorum ki neden odalar dolusu yazılmış tefsirleri okuyayım. Zaten çoğu tefsir de çatışıyor, hepsi kendi yorumunu katıyor. Neden net değil diyorum. Cevaplar yine tefsirlerle

Ama benim sorduğum sorular basitti.
Benim yazdıklarıma kanıt değil yazdıkların, alakasız alakasız şeyleri yazıp cevap verdiğini sanıyorsun.
Bu soruda yaratıcı neden keşke diyor diyorum.

Cevabın ise yaratıcı değil insan diyebilir diyorsun.
Cümleye bak bakayım "keşke bilmiş olsaydınız" diyen yaratıcı kelamı. Niye insana çeviriyorsun da şirke giriyorsun? Cevabın bile şirke düşüyor. Eğer bilgin, ilmin yoksa sağdan kendi kafana göre ayet yorumlama dinden çıkarsın. Zira ben camide imamlık yapmış biriyim. Evliyaların en büyüğü Abdulkadir Geylani'nin gunyetut talibin kitabının orjinalini okumuş biriyim. Yani karşında din hakkında google'a "kurandaki çelişkiler" yazıp buraya yazan biri değilim. O yüzden yaratıcı adına yaratıcının ayetlerini aslında şöyle demek istemiş olabilir gibi gelirsen sen kim oluyorsun da ayeti istediğin gibi yorumluyorsun denebilir.

Sen de istediğin gibi araplara biat et, ne kadar arap olursan ol farklı görüşlere saygı duymalısın, üslubunu düzeltmelisin.

Merhabalar,

Öncelikle yorumlarınız için teşekkürler.

@TurkMet; @shentaweb; hocam ilk öncelike kimsenin tarafında olmadığımı belirtmeyi isterim.Müslümanlığımı ortaya koymadan kendi yorumumu yapacağım.

TurkMet hocam Üslüp hakkında yapılan eleştirmeleri göz önünde tutacağım.Siz ShentaWeb'e karşı olan Üslübunuz bozuk diyebilirim.
Araplara Biat Et
Ne kadar arap olursan ol
Kişinin haklarına giriyorsunuz.Kişi Türk olabilir(Belirtdi ama genede onu karıştırmayacağım).Ne hakkıma ben size veya ShentaWeb hocamın ırkına laf atayım?

Shentaweb hocam sizde kısmen Üslup konusunda daha hafif söyleyebilirdiniz.Emir verir gibi yapma yerine(İşine gelmeyince sallaması komik,Attın tutarsa,Önce o Ağzını Topla,Nitekim daha da Türk) gibi ifadeler gösterilebilir.

Her ikinizde normal olarak bu tepkileri vermişsiniz ama konu daha da uzamaması adına konuyu kilitliyorum.

Her ikinize de teşekkürler.