bu iş işte orda sanırım bi kısır döngüye giriyor.çünkü denilene göre yapay zeka,bize sundugu içerikleri yine internetde yayınlanan o siteler/makaleler/içerikler i tarayıp edindigi bilgilere göre veriyor.eger onlar giderse nasıl cevap vericek?her konuda kendi kütüphanesini kurması gerekir ki o da kolay bi iş degil.
söylediklerini boşa çıkarmak için söylemiyorum fakat şuda var mesela çinlilerin geliştirdiği bir yapay zeka verileri analiz ederek bir çok yeni element keşfettiğini okumuştum periyodik cetveldeki elementlerden bahsetmiyorum nano düzeyde bazı elementlerin yıllarca sürecek araştırmalar sonucu geliştirilebilekken yapay zeka ile binlercesi sadece bir kaç ayda geliştirildi. yani şunu demeye çalışıyorum. elbetteki sizin dediğiniz gibi bir çok veriyi alacak ve bunun doğruluğunun kararını yine kendi verecek. kaldı ki şu an yaptıkları analizlerde bir çok tezi boşa çıkaran kendi çıkarımlarını yapıyorlar yani yapay zekaya göre bilinen bir çok doğrunun yanlış olduğu varsayımında bulunabiliyorlar yani senin dediğin olayı bu şekilde boşa çıkartıyorlar ve kısır döngünün zinciri bu şekilde kırılıyor. yani dostum şurada 5-6 aylık birsüreçte bir çok yeni teknoloji hayatımıza girecek gibi duruyor. bu ve benzeri gibi konuları yakınen araştırmamın nedeni yapay zeka üzerine yabancı haber sitelerim var. bazen oyle gelişmeler oluyor ki e biz boşuna uğraşıyoruza geliyor benim için bile bazı durumlar. kaldı ki şu an ülkece çok geri kalıyoruz. en azından r10 daki bir takım kitlenin bu ve benzeri gibi konulara ayak uyduracağını umudediyorum. yani üzülerek söyleye bilirim ki artık para kazanma tekniklerimizi bizimde gözden geçirmemiz gerekecek bir önceki uzun yazımda söylemeyi unuttum google konusunda bir takım yazılar yazmıştım mesela şu konuda var google rekabet edemeyeceği durumlar olacak ki bazı ücretsiz olan çok kullanılan servislerini paralıya çevirecek üyelik durumları yapıcak ama buda son çırpınışlar olacak kaldıki bir çok servisin alternatifi başka firmalar tarafından sunulmaya başlandı bile api servisleri, harita servisleri vs gibi ki insan düşünmeden edemiyor artık her konuda google ihtiyacımız kalmayabilir.
konu adsenseten buraya geldi ama söylemeye çalıştığım şey şu an ki mevcut durum ile daha iyiye gitmeyecek bu nedenle acilen bizimde mevcudiyete göre yeni adımlar atmamızın vakti geldi de geçiyor.