Çalıştığım işyerinden iş bitimi nedeniyle ayrıldım. Ücretim eksik ödendiği gibi sigortam da eksik yatırılmış.

1* Bulunduğum ilçede SGkya bildirdim. İşten ayrıldığım için sgk ilgilenmiyormuş. Arabulucu başvurusu yapmam gerekiyormuş.
Ancak şöyle bir şey buldum:
Alıntı
Alo 170 numaralı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihbar hattı aranarak sigortasız çalışıldığına veya eksik prim ödemesi yapıldığına dair işveren şikayet edilebilmekle birlikte bu şekilde yapılan tespitler yalnızca tespitin yapıldığı tarihten 1 yıl geriye doğru işletilebilmekte daha eski dönemlere ait hizmet tespitinin yapılması için dava açılması gerekmektedir.
Nisan 2023te işe başladığım için üzerinden 1 yıl geçmedi daha. Bu durumda dava açmadan önce Alo 170 arayıp bildirsem faydası olur mu?

2* Arabulucuya gittim, olumsuz sonuçlandı. Eksik ödenen maaş alacağı için sadece hizmet tespit davası yeterli mi? Yoksa hizmet tespit davasından sonra alacak için ayrı dava açmak gerekiyor mu?

3* Whatsapp görüşme kayıtları delil olarak kullanılabilir mi?

4* İşyeri güvenlik kameraları giriş çıkışlarad kayıt yapıyor. Özel güvenlikli bölge olduğu için geçmişe dönük kayıtlar tutulur sanırım. Hizmet tespit davasında kamera görüntüleri fayda sağlar mı?

Teşekkür ederim.