xertanx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ailesinden uzak olmayan büyük adam olamıyor. Aile ile sınırlanan, bir şekilde baskı altında bırakılan insanlar en fazla memur olup evden işe, işten eve gidip geliyor. çocuk sahibi oluyor. küçücük yaşamlarında küçücük insanlar olarak kalıyorlar.
Büyük adam tabiri yerine "Özgürlük" kısıtlanıyor da diyebiliriz. Şahsi fikrim her gencin bir kere dahi olsa aile evinden uzaklaşıp özgür bir hayatı tatmasıdır. Aile evinde sürekli sorunlar yaşayan birisinin gelişimi de bir o kadar zorlaşır.
Çok küçük bir ilçede yaşıyordum ve şu an büyük şehirde yaşıyorum. İlk uzak kalma deneyimim futbol oynadığım sıralarda maçlar için uzak bölgelere gitmekti ve o zamandan içimde özgürlük duygusunu hissetmeye başlamıştım. Ardından en iyisi buradan gitmek diyerek aile evinden, üniversite vaktinde taşındım ve şu an büyük şehirlerden birisindeyim. Yaptığım en doğru karar buydu.

Fakat olumsuzlukları kenara bırakıp biraz çabalamamız gerekiyor. Aile evinde eğer boş vaktiniz varsa, iş sonrasında sadece yan gelip yatıyorsak kendimizi miskinleştiriyoruz. Onun yerine bizi geliştirebilecek şeylerle uğraşabiliriz. Keyifli forumlar dilerim.